De bouw zou in 2012 starten als de nodige subsidies vrijkomen. Het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis is gebaseerd op een wolk uit een schilderij van René Magritte. Het ziekenhuis zal volledig op palen staan.

Vanuit het beddenhuis zal er zicht zijn op het nieuwe golfterrein dat Knokke-Heist wil realiseren. De dienstverlening in Blankenberge wordt niet afgebouwd.

De exploitant wacht nog op het principieel akkoord en de handtekening van de minister waardoor de nodige subsidies worden toegekend.

Volgens de organisatie zullen de bouwwerken in 2012 kunnen aanvangen. Er wordt rekening gehouden met een bouwtijd van drie jaar. De investering werd in 2007 op 105 miljoen euro geschat.

Het ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis door de tijdelijke vereniging AAPROG-Boeckx-Buro2 werd in december 2007 bekendgemaakt. Het gaat om een witte zwevende constructie van ongeveer 160 meter breedte en 80 meter diepte. Het hoogste punt zal 21 meter boven het vlakke polderlandschap uitsteken. In het nieuwe ziekenhuis zullen 350 patiënten kunnen worden verzorgd.

Door de zwevende constructie, wordt het ziekenhuis vlot aanpasbaar aan nieuwe medische technieken en apparatuur. Ondergronds komt er een parking voor 800 voertuigen.

De bouw zou in 2012 starten als de nodige subsidies vrijkomen. Het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis is gebaseerd op een wolk uit een schilderij van René Magritte. Het ziekenhuis zal volledig op palen staan. Vanuit het beddenhuis zal er zicht zijn op het nieuwe golfterrein dat Knokke-Heist wil realiseren. De dienstverlening in Blankenberge wordt niet afgebouwd. De exploitant wacht nog op het principieel akkoord en de handtekening van de minister waardoor de nodige subsidies worden toegekend. Volgens de organisatie zullen de bouwwerken in 2012 kunnen aanvangen. Er wordt rekening gehouden met een bouwtijd van drie jaar. De investering werd in 2007 op 105 miljoen euro geschat. Het ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis door de tijdelijke vereniging AAPROG-Boeckx-Buro2 werd in december 2007 bekendgemaakt. Het gaat om een witte zwevende constructie van ongeveer 160 meter breedte en 80 meter diepte. Het hoogste punt zal 21 meter boven het vlakke polderlandschap uitsteken. In het nieuwe ziekenhuis zullen 350 patiënten kunnen worden verzorgd.Door de zwevende constructie, wordt het ziekenhuis vlot aanpasbaar aan nieuwe medische technieken en apparatuur. Ondergronds komt er een parking voor 800 voertuigen.