De koper is Alain Heremans uit Roosdaal, eigenaar van VW- en Audi-garages in Dilbeek en Asse. Hij betaalt 3,05 miljoen euro voor het 34 hectare grote domein. De openbare verkoop is een late uitloper van het faillissement van de groep rond Seghers Better Technology in september 2002.

Dat het domein pas nu verkocht wordt, heeft veel te maken met de houding van Bank Degroof. Die is de grootste schuldeiser van de NV Groenhove, eigenaar van het kasteel, maar liet Hendrik Seghers er al die jaren gewoon wonen. Uiteindelijk liet het architectenbureau DAE van Johan Van Rompaey wegens een uitstaande schuld van amper 10.000 euro uitvoerend beslag leggen, schoorvoetend gevolgd door de bank.

In de boeken van de NV Groenhove staat het kasteel genoteerd voor 10 miljoen euro, maar op de eerste koopdag werd amper 1 miljoen euro geboden. Nadien volgde nog een bod van de in Shanghai wonende Chinese Belg Tu Zi Min. Maar dat wekte argwaan omdat Seghers zakelijke contacten in die Chinese havenstad. Op de tweede koopdag kwam het hoogste bod van ene Karel Verschueren: 3,6 miljoen euro. Uiteindelijk bleek ook hij geen betrouwbare partij te zijn.

Opmerkelijk is dat de Bank Degroof dinsdag lang mee op het eigendom bood en na een bod van 3 miljoen het uiteindelijk voor 3,05 miljoen liet gaan.

Locatie voor Loft

Hoewel dit bod gezien wordt als een goede prijs is het toch stukken minder dan het ooit geschat werd, en pakken minder dan het in de boeken staat.

Groenhove doet nu vooral dienst als feestzaal waar bedrijven wat exclusievere feestjes geven, of als filmset. De film Loft van Erik Van Looy werd er deels opgenomen. Financieel zit echter de NV Groenhove praktisch aan de grond, zeker nu met het kasteel de vermoedelijk enige inkomsten weg zijn.

De nieuwe eigenaar moet zelf zorgen voor het uitdrijven van de bewoners, Hendrik Seghers dus. Wie de 80-jarige man kent, weet dat dit geen simpele zaak wordt. (WVD)

De koper is Alain Heremans uit Roosdaal, eigenaar van VW- en Audi-garages in Dilbeek en Asse. Hij betaalt 3,05 miljoen euro voor het 34 hectare grote domein. De openbare verkoop is een late uitloper van het faillissement van de groep rond Seghers Better Technology in september 2002. Dat het domein pas nu verkocht wordt, heeft veel te maken met de houding van Bank Degroof. Die is de grootste schuldeiser van de NV Groenhove, eigenaar van het kasteel, maar liet Hendrik Seghers er al die jaren gewoon wonen. Uiteindelijk liet het architectenbureau DAE van Johan Van Rompaey wegens een uitstaande schuld van amper 10.000 euro uitvoerend beslag leggen, schoorvoetend gevolgd door de bank. In de boeken van de NV Groenhove staat het kasteel genoteerd voor 10 miljoen euro, maar op de eerste koopdag werd amper 1 miljoen euro geboden. Nadien volgde nog een bod van de in Shanghai wonende Chinese Belg Tu Zi Min. Maar dat wekte argwaan omdat Seghers zakelijke contacten in die Chinese havenstad. Op de tweede koopdag kwam het hoogste bod van ene Karel Verschueren: 3,6 miljoen euro. Uiteindelijk bleek ook hij geen betrouwbare partij te zijn. Opmerkelijk is dat de Bank Degroof dinsdag lang mee op het eigendom bood en na een bod van 3 miljoen het uiteindelijk voor 3,05 miljoen liet gaan. Locatie voor Loft Hoewel dit bod gezien wordt als een goede prijs is het toch stukken minder dan het ooit geschat werd, en pakken minder dan het in de boeken staat. Groenhove doet nu vooral dienst als feestzaal waar bedrijven wat exclusievere feestjes geven, of als filmset. De film Loft van Erik Van Looy werd er deels opgenomen. Financieel zit echter de NV Groenhove praktisch aan de grond, zeker nu met het kasteel de vermoedelijk enige inkomsten weg zijn. De nieuwe eigenaar moet zelf zorgen voor het uitdrijven van de bewoners, Hendrik Seghers dus. Wie de 80-jarige man kent, weet dat dit geen simpele zaak wordt. (WVD)