Uit de barometer blijkt dat in november 25 procent meer hypothecaire kredietovereenkomsten werden afgesloten in vergelijking met dezelfde maand 2009. Omgerekend In toegekend bedrag, bedraagt de stijging 28 procent.

In vergelijking met november 2008, toen de financiële crisis in alle hevigheid toesloeg, werden er 70 procent meer nieuwe contracten afgesloten en ligt ook het bedrag 70 procent hoger.

Ook de aanvragen voor hypothecaire kredieten blijven in november hoge toppen scheren. Het aantal kredietaanvragen ligt 50 procent hoger dan een jaar geleden, en 120 procent hoger dan twee jaar geleden. Omgerekend in bedrag is er een stijging met 47 procent tegenover november 2009.

De toename van het aantal kredieten valt samen met het stijgend consumentenvertrouwen. De vertrouwensindicator van de NBB bevindt zich vandaag op het peil van halfweg 2007.

Uit de barometer blijkt dat in november 25 procent meer hypothecaire kredietovereenkomsten werden afgesloten in vergelijking met dezelfde maand 2009. Omgerekend In toegekend bedrag, bedraagt de stijging 28 procent. In vergelijking met november 2008, toen de financiële crisis in alle hevigheid toesloeg, werden er 70 procent meer nieuwe contracten afgesloten en ligt ook het bedrag 70 procent hoger. Ook de aanvragen voor hypothecaire kredieten blijven in november hoge toppen scheren. Het aantal kredietaanvragen ligt 50 procent hoger dan een jaar geleden, en 120 procent hoger dan twee jaar geleden. Omgerekend in bedrag is er een stijging met 47 procent tegenover november 2009. De toename van het aantal kredieten valt samen met het stijgend consumentenvertrouwen. De vertrouwensindicator van de NBB bevindt zich vandaag op het peil van halfweg 2007.