Niet enkel het kopen van een woning wordt steeds zwaarder, maar ook huren wordt voor steeds meer mensen erg moeilijk. Dat blijkt uit cijfers van Century 21.

In 2013 bedroeg de gemiddelde maandelijkse huurprijs van een appartement in België 740 euro, dat is een stijging van bijna 15 procent tegenover een jaar eerder. Voor een gemiddelde woning betaal je elke maand al gauw 825 euro, dat is een stijging van 3,5 procent.

Volgens Century 21 stijgen de huurprijzen vooral in Vlaanderen. Het is volgens de vastgoedspecialist een gevolg van een groeiend onevenwicht tussen vraag en aanbod. "Banken doen steeds moeilijker voor het verstrekken van een lening. Daardoor komen steeds meer mensen terecht op de huurmarkt, met hogere prijzen ten gevolge," aldus woordvoerster Sybille Colin. "Een steeds groter deel van de Belgische bevolking zal het alsmaar moeilijker krijgen om iets te kopen of te huren," waarschuwt Century 21. (Belga/LVR)

Niet enkel het kopen van een woning wordt steeds zwaarder, maar ook huren wordt voor steeds meer mensen erg moeilijk. Dat blijkt uit cijfers van Century 21. In 2013 bedroeg de gemiddelde maandelijkse huurprijs van een appartement in België 740 euro, dat is een stijging van bijna 15 procent tegenover een jaar eerder. Voor een gemiddelde woning betaal je elke maand al gauw 825 euro, dat is een stijging van 3,5 procent. Volgens Century 21 stijgen de huurprijzen vooral in Vlaanderen. Het is volgens de vastgoedspecialist een gevolg van een groeiend onevenwicht tussen vraag en aanbod. "Banken doen steeds moeilijker voor het verstrekken van een lening. Daardoor komen steeds meer mensen terecht op de huurmarkt, met hogere prijzen ten gevolge," aldus woordvoerster Sybille Colin. "Een steeds groter deel van de Belgische bevolking zal het alsmaar moeilijker krijgen om iets te kopen of te huren," waarschuwt Century 21. (Belga/LVR)