Dat zegt Gaëtan Hannecart, gedelegeerd bestuurder van Matexi Group in Z-Talk Goossens.

Matexi is de grootste particuliere huizenbouwer van het land, met de jaarlijkse bouw van 1.000 huizen. "Er is een stabilisering van de prijzen aan de gang en dat is een goede zaak, want de bomen groeien niet tot in de hemel. Als ze dat wel zouden doen, krijgen we hier ongelukken zoals in Spanje."

Hannecart voegt er aan toe: "Ik sprak nog niet zo lang geleden met de gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, die zegt dat de huizenmarkt 15 procent overgewaardeerd is. Ik vroeg hem naar de achtergrond van zijn redenering en zijn antwoord was: ik denk niet dat er een probleem is, maar ik heb dat signaal uitgezonden om te vermijden dat er een probleem zou ontstaan."

Ivan Van De Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, waarvan Gaëtan Hannecart destijds de mede-oprichter was, zegt nochtans al jaren dat de huizen te duur zijn in België. "Ik hou van een eerlijk intellectueel debat. Itinera Institute is een onafhankelijke denktank en op dat punt ben ik het dus niet eens met Van De Cloot, " glimlacht Hannecart.

Over het waarom en het zogenaamd rechtse profiel van de denktank Itinera Institute, over de nieuwe bestemming van de Antwerp Tower - "een van de lelijkste kantoorgebouwen van Europa", over een einde maken aan de lintbebouwing in ons land, over hoe steden er in de toekomst moeten uitzien praat Gaëtan Hannecart in Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link.

Dat zegt Gaëtan Hannecart, gedelegeerd bestuurder van Matexi Group in Z-Talk Goossens. Matexi is de grootste particuliere huizenbouwer van het land, met de jaarlijkse bouw van 1.000 huizen. "Er is een stabilisering van de prijzen aan de gang en dat is een goede zaak, want de bomen groeien niet tot in de hemel. Als ze dat wel zouden doen, krijgen we hier ongelukken zoals in Spanje." Hannecart voegt er aan toe: "Ik sprak nog niet zo lang geleden met de gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, die zegt dat de huizenmarkt 15 procent overgewaardeerd is. Ik vroeg hem naar de achtergrond van zijn redenering en zijn antwoord was: ik denk niet dat er een probleem is, maar ik heb dat signaal uitgezonden om te vermijden dat er een probleem zou ontstaan." Ivan Van De Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, waarvan Gaëtan Hannecart destijds de mede-oprichter was, zegt nochtans al jaren dat de huizen te duur zijn in België. "Ik hou van een eerlijk intellectueel debat. Itinera Institute is een onafhankelijke denktank en op dat punt ben ik het dus niet eens met Van De Cloot, " glimlacht Hannecart. Over het waarom en het zogenaamd rechtse profiel van de denktank Itinera Institute, over de nieuwe bestemming van de Antwerp Tower - "een van de lelijkste kantoorgebouwen van Europa", over een einde maken aan de lintbebouwing in ons land, over hoe steden er in de toekomst moeten uitzien praat Gaëtan Hannecart in Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link.