Atenor maakte ook het collectief ontslag van de 89 werknemers bekend. Het hotel zal worden gesloopt om plaats te maken voor een kantoorgebouw.

Atenor kreeg het hotel in 2005 in handen toen het de nv Brussels Europa, de uitbater van het hotel, overnam. Sindsdien heeft de vastgoedontwikkelaar meermaals gezegd dat hij een vastgoedproject onderzocht en wou opstarten op de site van het hotel.

"De renovatie van het hotel in zijn bestaande inplanting was niet langer een optie" door een aantal stedenbouwkundige verplichtingen die de Brusselse regering oplegt in het kader van de "Perimeter van het Stadsproject Wet", luidt het bij Atenor. Bovendien verstrijkt eind dit jaar de uitbatingslicentie onder de merknaam Crowne Plaza.

Atenor wijst er nog op dat de groep Thon begin 2012 vlak bij de site een hotel opent met meer dan 400 kamers. Dat kan een opportuniteit zijn voor de werknemers van het Crowne Plaza, zegt Stéphan Sonneville, gedelegeerd bestuurder van Atenor.

Atenor maakte ook het collectief ontslag van de 89 werknemers bekend. Het hotel zal worden gesloopt om plaats te maken voor een kantoorgebouw. Atenor kreeg het hotel in 2005 in handen toen het de nv Brussels Europa, de uitbater van het hotel, overnam. Sindsdien heeft de vastgoedontwikkelaar meermaals gezegd dat hij een vastgoedproject onderzocht en wou opstarten op de site van het hotel. "De renovatie van het hotel in zijn bestaande inplanting was niet langer een optie" door een aantal stedenbouwkundige verplichtingen die de Brusselse regering oplegt in het kader van de "Perimeter van het Stadsproject Wet", luidt het bij Atenor. Bovendien verstrijkt eind dit jaar de uitbatingslicentie onder de merknaam Crowne Plaza. Atenor wijst er nog op dat de groep Thon begin 2012 vlak bij de site een hotel opent met meer dan 400 kamers. Dat kan een opportuniteit zijn voor de werknemers van het Crowne Plaza, zegt Stéphan Sonneville, gedelegeerd bestuurder van Atenor.