Daarbij had ze haar oog laten vallen op een nabijgelegen Dexia-gebouw dat de koop staat. De HUB deed het een aantrekkelijk bod, maar het Brussels stadsbestuur en PS-burgemeester Freddy Thielemans verzetten zich tegen de verkoop.

Volgens bestuurders van de HUB wil de stad het gebouw zelf aankopen, al is onduidelijk waar ze het geld vandaan wil halen, laat staan wat ze ermee wil aanvangen. Er werd druk uitgeoefend op Thielemans vanuit ACW- en CD&V-hoek (via ARCO is de christelijke arbeidersbeweging een belangrijke aandeelhouder van Dexia) om zijn standpunt te wijzigen, maar dat leverde geen resultaat op. Bestuurders van de HUB verdenken het Brusselse stadsbestuur van een strategie om de Vlaamse academische en economische aanwezigheid in de hoofdstad te beperken.

Het dossier vertoont gelijkenissen met de weigering van het Brusselse stadsbestuur eind april om de Vlerick Management School een campus te laten inrichten in het Brusselse beursgebouw. Uitbater Euronext en de school hadden daarover al een akkoord. De Vlerick-school zoekt nu een andere locatie voor een campus in Brussel.

A.M.

Daarbij had ze haar oog laten vallen op een nabijgelegen Dexia-gebouw dat de koop staat. De HUB deed het een aantrekkelijk bod, maar het Brussels stadsbestuur en PS-burgemeester Freddy Thielemans verzetten zich tegen de verkoop. Volgens bestuurders van de HUB wil de stad het gebouw zelf aankopen, al is onduidelijk waar ze het geld vandaan wil halen, laat staan wat ze ermee wil aanvangen. Er werd druk uitgeoefend op Thielemans vanuit ACW- en CD&V-hoek (via ARCO is de christelijke arbeidersbeweging een belangrijke aandeelhouder van Dexia) om zijn standpunt te wijzigen, maar dat leverde geen resultaat op. Bestuurders van de HUB verdenken het Brusselse stadsbestuur van een strategie om de Vlaamse academische en economische aanwezigheid in de hoofdstad te beperken. Het dossier vertoont gelijkenissen met de weigering van het Brusselse stadsbestuur eind april om de Vlerick Management School een campus te laten inrichten in het Brusselse beursgebouw. Uitbater Euronext en de school hadden daarover al een akkoord. De Vlerick-school zoekt nu een andere locatie voor een campus in Brussel. A.M.