De NVM-makelaars verkochten in het derde kwartaal 29.015 woningen. Dat zijn er ongeveer evenveel als een kwartaal eerder. In de totale markt werden ongeveer 39.000 woningen verkocht.

"Een mooi aantal", aldus NVM-voorzitter Ger Hukker, "zeker als je in ogenschouw neemt dat het derde kwartaal wegens de zomervakanties het altijd slechter doet dan het tweede kwartaal."

De prijzen van verkochte woningen daalden in het derde kwartaal met 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. De afgelopen drie kwartalen was er sprake van een lichte prijsstijging.

"De prijzen stabiliseren, ondanks de lichte daling in het derde kwartaal. Maar inmiddels ligt de gemiddelde verkoopprijs wel bijna 4 procent hoger dan een jaar geleden", verduidelijkt Hukker.

De gemiddelde prijs van een woning in Nederland bedroeg in het derde kwartaal 214.000 euro. Een vrijstaande woning ging voor gemiddeld 337.000 euro van de hand, een appartement voor 168.000 euro.

Ter vergelijking: De woningprijzen bij onze noorderburen lagen in het derde kwartaal 3,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal 2013. Omgerekend noteerden de prijzen in ieder kwartaal van 2014 2 tot 4 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De NVM verwacht dat de prijzen dit jaar niet veel meer zullen stijgen. (BO)

De NVM-makelaars verkochten in het derde kwartaal 29.015 woningen. Dat zijn er ongeveer evenveel als een kwartaal eerder. In de totale markt werden ongeveer 39.000 woningen verkocht."Een mooi aantal", aldus NVM-voorzitter Ger Hukker, "zeker als je in ogenschouw neemt dat het derde kwartaal wegens de zomervakanties het altijd slechter doet dan het tweede kwartaal."De prijzen van verkochte woningen daalden in het derde kwartaal met 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. De afgelopen drie kwartalen was er sprake van een lichte prijsstijging. "De prijzen stabiliseren, ondanks de lichte daling in het derde kwartaal. Maar inmiddels ligt de gemiddelde verkoopprijs wel bijna 4 procent hoger dan een jaar geleden", verduidelijkt Hukker.De gemiddelde prijs van een woning in Nederland bedroeg in het derde kwartaal 214.000 euro. Een vrijstaande woning ging voor gemiddeld 337.000 euro van de hand, een appartement voor 168.000 euro.Ter vergelijking: De woningprijzen bij onze noorderburen lagen in het derde kwartaal 3,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal 2013. Omgerekend noteerden de prijzen in ieder kwartaal van 2014 2 tot 4 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De NVM verwacht dat de prijzen dit jaar niet veel meer zullen stijgen. (BO)