De ondertekening voor de bouw en de aanschaf van de gronden gebeurde in samenspraak met de Sri Lankaanse overheidsinstantie Board of Investment (BOI).

Havicus zal de komende jaren de naar lokale normen bijzonder opvallende huizen neerpoten op drie verschillende locaties: vijf in de havenstad Trincomalee, zeven in Matara en dan nog eens 23 in Sri Lanka's nieuwste toeristische tophit Kalpitya.

Architect-ingenieur Geert Deviaene uit Deerlijk neemt als partner het architecturale deel voor zijn rekening. In 2011 moeten de eerste woningen er staan, de rest wordt de komende jaren gebouwd. De qua architectuur originele woningen zullen naargelang de plaats een prijskaartje dragen tussen de 750.000 en de 2.500.000 euro. "Er wordt in de eerste plaats gemikt op een publiek van kapitaalkrachtige buitenlanders, die bijvoorbeeld een tweede woning willen aanschaffen," zegt Raf Dejonckheere namens Havicus. In deze fase wordt 9 miljoen euro geïnvesteerd door het managing duo Raf Dejonckheerde-Alain Tijtgat.

De Belgische Handelsweek op Sri Lanka groeide uit tot een groot succes dankzij de deelname van maar liefst veertig Belgische bedrijven, waaronder grote namen zoals Besix, Transurb en Dredging International maar ook een hele rits kmo's uit de meest diverse sectoren.

De economie op Sri Lanka bevindt zich in een nooit eerder geziene opwaartse spiraal met een groei van 10 procent. Vele waarnemers zien in Sri Lanka een nieuwe Aziatische Tijger en er wordt onder meer in kringen van de Wereldbank nu al gesproken over het "Wonder of Asia". Nu de burgeroorlog met de Tamil Tijgers begraven werd, is het tijd voor wederopbouw en nieuwe economische groei na 26 jaar stagnering.

Ook in de toeristische sector wordt een nooit eerder geziene groei verwacht van 500.000 bezoekers nu naar 2,5 miljoen in 2015. De Belgische bedrijven blijken bijzonder enthousiast over de opportuniteiten die zich op deze markt van 20 miljoen inwoners - of tweemaal zoveel als België - aandienen. Bovendien heeft Sri Lanka Free Trade agreements met landen als India en Pakistan, samen goed voor ruim anderhalf miljard mensen.

KC

De ondertekening voor de bouw en de aanschaf van de gronden gebeurde in samenspraak met de Sri Lankaanse overheidsinstantie Board of Investment (BOI). Havicus zal de komende jaren de naar lokale normen bijzonder opvallende huizen neerpoten op drie verschillende locaties: vijf in de havenstad Trincomalee, zeven in Matara en dan nog eens 23 in Sri Lanka's nieuwste toeristische tophit Kalpitya.Architect-ingenieur Geert Deviaene uit Deerlijk neemt als partner het architecturale deel voor zijn rekening. In 2011 moeten de eerste woningen er staan, de rest wordt de komende jaren gebouwd. De qua architectuur originele woningen zullen naargelang de plaats een prijskaartje dragen tussen de 750.000 en de 2.500.000 euro. "Er wordt in de eerste plaats gemikt op een publiek van kapitaalkrachtige buitenlanders, die bijvoorbeeld een tweede woning willen aanschaffen," zegt Raf Dejonckheere namens Havicus. In deze fase wordt 9 miljoen euro geïnvesteerd door het managing duo Raf Dejonckheerde-Alain Tijtgat. De Belgische Handelsweek op Sri Lanka groeide uit tot een groot succes dankzij de deelname van maar liefst veertig Belgische bedrijven, waaronder grote namen zoals Besix, Transurb en Dredging International maar ook een hele rits kmo's uit de meest diverse sectoren. De economie op Sri Lanka bevindt zich in een nooit eerder geziene opwaartse spiraal met een groei van 10 procent. Vele waarnemers zien in Sri Lanka een nieuwe Aziatische Tijger en er wordt onder meer in kringen van de Wereldbank nu al gesproken over het "Wonder of Asia". Nu de burgeroorlog met de Tamil Tijgers begraven werd, is het tijd voor wederopbouw en nieuwe economische groei na 26 jaar stagnering. Ook in de toeristische sector wordt een nooit eerder geziene groei verwacht van 500.000 bezoekers nu naar 2,5 miljoen in 2015. De Belgische bedrijven blijken bijzonder enthousiast over de opportuniteiten die zich op deze markt van 20 miljoen inwoners - of tweemaal zoveel als België - aandienen. Bovendien heeft Sri Lanka Free Trade agreements met landen als India en Pakistan, samen goed voor ruim anderhalf miljard mensen. KC