Het onderzoek wordt geleid door procureur-generaal Tom Miller van Iowa. Banken en hypotheekverstrekkers worden ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de documenten van inbeslagname.

Sommige bankbedienden zouden de documenten zelfs niet hebben gelezen vooraleer te tekenen. In totaal werden de afgelopen drie jaar al meer dan 2,5 miljoen huizen in beslag genomen en gedwongen verkocht.

Het Witte Huis heeft dinsdag 12 oktober een tijdelijke ban opgelegd op die gedwongen verkopen, de zogenaamde "foreclosures". Maar er wordt wel gevreesd dat een ban de Amerikaanse huizenmarkt, die aan het herstellen is, opnieuw in een crisis kan dompelen.

De topjuristen gaan nu de documenten controleren op hun accuraatheid en legitimiteit. Enkele bankinstellingen zoals Bank of America en JP Morgan Chase hebben intussen de inbeslagnames bevroren, uit vrees voor schadeclaims. Andere zoals Citigroup beklemtonen dat ze niets fouts doen.

Het onderzoek wordt geleid door procureur-generaal Tom Miller van Iowa. Banken en hypotheekverstrekkers worden ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de documenten van inbeslagname.Sommige bankbedienden zouden de documenten zelfs niet hebben gelezen vooraleer te tekenen. In totaal werden de afgelopen drie jaar al meer dan 2,5 miljoen huizen in beslag genomen en gedwongen verkocht. Het Witte Huis heeft dinsdag 12 oktober een tijdelijke ban opgelegd op die gedwongen verkopen, de zogenaamde "foreclosures". Maar er wordt wel gevreesd dat een ban de Amerikaanse huizenmarkt, die aan het herstellen is, opnieuw in een crisis kan dompelen. De topjuristen gaan nu de documenten controleren op hun accuraatheid en legitimiteit. Enkele bankinstellingen zoals Bank of America en JP Morgan Chase hebben intussen de inbeslagnames bevroren, uit vrees voor schadeclaims. Andere zoals Citigroup beklemtonen dat ze niets fouts doen.