De publicatie getiteld "Naar een inspirerende leefomgeving" moet helpen om de school van de toekomst te bouwen. Het instrument is opgebouwd rond tien grote thema's en vraagstellingen waarin de essentie van bouwen en wonen ligt. Zo wordt er onder
andere een antwoord gegeven op vragen als "Staat de school op de juiste plaats?" en "Bouwen we een energiezuinige school?".

GO! en AGIOn willen van een nieuw schoolgebouw meer maken dan een plaats waar leerlingen veilig verblijven. Alle toekomstige projecten moeten een voorbeeld zijn van kwaliteitsvolle architectuur die inspireert tot leren. Groene campussen en milieuvriendelijke voorzieningen staan hoog op het verlanglijstje, zo luidt het in een persbericht.

"Dit instrument is baanbrekend binnen onderwijs en in het realiseren van de school van de toekomst. De school van de toekomst is een open en duurzame school, met een multifunctioneel karakter en ingebed in de samenleving. Ze is meer dan een school alleen maar ook een ontmoetingsplaats voor de hele buurt", aldus Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!.

Het GO! en AGIOn ontwikkelden het instrument en zullen het gebruiken voor alle komende bouwprojecten. "Naar een inspirerende leeromgeving" wordt uitgegeven door Politeia en kost 48 euro per exemplaar.

De publicatie getiteld "Naar een inspirerende leefomgeving" moet helpen om de school van de toekomst te bouwen. Het instrument is opgebouwd rond tien grote thema's en vraagstellingen waarin de essentie van bouwen en wonen ligt. Zo wordt er onder andere een antwoord gegeven op vragen als "Staat de school op de juiste plaats?" en "Bouwen we een energiezuinige school?". GO! en AGIOn willen van een nieuw schoolgebouw meer maken dan een plaats waar leerlingen veilig verblijven. Alle toekomstige projecten moeten een voorbeeld zijn van kwaliteitsvolle architectuur die inspireert tot leren. Groene campussen en milieuvriendelijke voorzieningen staan hoog op het verlanglijstje, zo luidt het in een persbericht. "Dit instrument is baanbrekend binnen onderwijs en in het realiseren van de school van de toekomst. De school van de toekomst is een open en duurzame school, met een multifunctioneel karakter en ingebed in de samenleving. Ze is meer dan een school alleen maar ook een ontmoetingsplaats voor de hele buurt", aldus Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. Het GO! en AGIOn ontwikkelden het instrument en zullen het gebruiken voor alle komende bouwprojecten. "Naar een inspirerende leeromgeving" wordt uitgegeven door Politeia en kost 48 euro per exemplaar.