De verkoop omvat drie recente ontwikkelingen van Ghelamco op de kantoormarkt van Polen. Het T-Mobile Office Park is gelegen in Mokotow, een zakendistrict tussen de luchthaven en het centrum van Warschau. T-Mobile Office Park werd opgeleverd in 2013 en was het eerste gebouw dat in Polen een 'Excellent' BREEAM-certificaat kreeg.

Het Lopuszanska Business Park in Wlochy, een ander zakendistrict van Warschau, werd eveneens opgeleverd in 2013. Het derde gebouw, Katowice Business Point, ligt dicht bij het centrum van de stad Katowice en werd gebouwd in 2010.

De drie gebouwen hebben een totale verhuurbare kantooroppervlakte van 78.300 vierkante meter. Ze zijn voor 97 procent verhuurd.

Het Amerikaanse Starwood Capital Group, een private beleggingsonderneming, is de koper. De groep heeft twaalf kantoren in zes landen en beheert vandaag 36 miljard dollar activa. Het betaalt ongeveer 200 miljoen euro voor de gebouwen van Ghelamco.

Ghelamco meldt in een persbericht dat het de grootste deal is in zijn historiek. Het Ieperse bedrijf van Paul Gheysens was een van de pioniers op de Poolse kantoormarkt. (LV)

De verkoop omvat drie recente ontwikkelingen van Ghelamco op de kantoormarkt van Polen. Het T-Mobile Office Park is gelegen in Mokotow, een zakendistrict tussen de luchthaven en het centrum van Warschau. T-Mobile Office Park werd opgeleverd in 2013 en was het eerste gebouw dat in Polen een 'Excellent' BREEAM-certificaat kreeg. Het Lopuszanska Business Park in Wlochy, een ander zakendistrict van Warschau, werd eveneens opgeleverd in 2013. Het derde gebouw, Katowice Business Point, ligt dicht bij het centrum van de stad Katowice en werd gebouwd in 2010.De drie gebouwen hebben een totale verhuurbare kantooroppervlakte van 78.300 vierkante meter. Ze zijn voor 97 procent verhuurd. Het Amerikaanse Starwood Capital Group, een private beleggingsonderneming, is de koper. De groep heeft twaalf kantoren in zes landen en beheert vandaag 36 miljard dollar activa. Het betaalt ongeveer 200 miljoen euro voor de gebouwen van Ghelamco. Ghelamco meldt in een persbericht dat het de grootste deal is in zijn historiek. Het Ieperse bedrijf van Paul Gheysens was een van de pioniers op de Poolse kantoormarkt. (LV)