Donderdagmorgen werd gestart met de ontruiming van de kraakpanden aan de Gasmeterlaan, later volgen kraakpanden aan het Rabot en de Bargiekaai aan bod. Negentig Roma, waarvan ruim zeventig minderjarigen, worden uit hun woningen gezet.

"De toevloed van Roma overstijgt het draagvlak van de stad", aldus OCMW-voorzitter Geert Versnick. "We trokken vorig jaar al aan de alarmbel op Europees, Federaal en Vlaams niveau. Europa lanceerde in mei een fonds rond huisvesting voor Roma, en dat dossier zijn we nu aan het bestuderen".

Donderdag verzekerde Versnick dat de Roma de hele maand juli
terechtkunnen in een loods op de Port Arthurlaan. Wat er daarna moet gebeuren, is onduidelijk.

De ontruiming op de Gasmeterlaan verliep zonder incidenten, op een kleine provocatie bij de start na. De panden worden dichtgetimmerd en de komende maanden gerenoveerd tot transitwoningen.

Donderdagmorgen werd gestart met de ontruiming van de kraakpanden aan de Gasmeterlaan, later volgen kraakpanden aan het Rabot en de Bargiekaai aan bod. Negentig Roma, waarvan ruim zeventig minderjarigen, worden uit hun woningen gezet. "De toevloed van Roma overstijgt het draagvlak van de stad", aldus OCMW-voorzitter Geert Versnick. "We trokken vorig jaar al aan de alarmbel op Europees, Federaal en Vlaams niveau. Europa lanceerde in mei een fonds rond huisvesting voor Roma, en dat dossier zijn we nu aan het bestuderen". Donderdag verzekerde Versnick dat de Roma de hele maand juli terechtkunnen in een loods op de Port Arthurlaan. Wat er daarna moet gebeuren, is onduidelijk. De ontruiming op de Gasmeterlaan verliep zonder incidenten, op een kleine provocatie bij de start na. De panden worden dichtgetimmerd en de komende maanden gerenoveerd tot transitwoningen.