De eerste fietstrommel, een afsluitbare stalling in de vorm van een broodtrommel, werd donderdagnamiddag in gebruik genomen in deelgemeente Ledeberg.

De fietstrommels, die in Nederland al langer deel uitmaken van het straatbeeld, bieden plaats aan een vijftal fietsen. Er komen zeven trommels in buurten waar de meeste bewoners in of rond hun huis weinig of geen ruimte voor hun fietsen hebben. Ze worden gedeeld door verscheidene huurders, die elk hun eigen plek en een eigen sleutel of toegangscode hebben.

Het project start op maandag 15 november 2010 en loopt tot 30 juni 2011. Als het systeem positief geëvalueerd wordt, krijgt het uitbreiding in Gent. De bewoners kunnen de trommels een half jaar uittesten voor een bedrag van 25 euro.

De eerste fietstrommel, een afsluitbare stalling in de vorm van een broodtrommel, werd donderdagnamiddag in gebruik genomen in deelgemeente Ledeberg. De fietstrommels, die in Nederland al langer deel uitmaken van het straatbeeld, bieden plaats aan een vijftal fietsen. Er komen zeven trommels in buurten waar de meeste bewoners in of rond hun huis weinig of geen ruimte voor hun fietsen hebben. Ze worden gedeeld door verscheidene huurders, die elk hun eigen plek en een eigen sleutel of toegangscode hebben. Het project start op maandag 15 november 2010 en loopt tot 30 juni 2011. Als het systeem positief geëvalueerd wordt, krijgt het uitbreiding in Gent. De bewoners kunnen de trommels een half jaar uittesten voor een bedrag van 25 euro.