Het optimisme keert terug op de Europese vastgoedmarkten. Dat besluiten ULI en PWC op basis van enquête bij 500 internationale vastgoedprofessionals. In de rangschikking van aantrekkelijkste steden om te investeren in vastgoed wint Brussel twee plaatsen.
De studie Emerging Trends in Real Estate 2013 van het Urban Land Institute (ULI) en het consultancybureau PWC heeft dit jaar als ondertitel The Second Act: Optimism Returns.

Volgens een peiling van ULI en PWC was het sentiment bij de toplui van de vastgoedbedrijven in de laatste vijf jaren nog nooit zo goed. Dat betekent niet dat ze geloven dat de hoogdagen van voor de crisis meteen terugkomen. De economische situatie biedt nog altijd zeer weinig zekerheid en quick wins zijn uitgesloten, maar de vastgoedbonzen zien ook in alle deelsectoren nieuwe investeringsopportuniteiten. Financiering blijft een heikel punt en het zal in de eerste plaats beschikbaar zijn voor partijen die het eigenlijk niet nodig hebben. Maar wie toegang heeft tot financiering zal wellicht koopjes kunnen doen als noodlijdende activa op de markt komen.

Duitse steden in trek

In hun onderzoek peilen ULI en PWC ook naar de aantrekkelijkheid van 27 Europese steden. De vastgoedprofessionals zetten dit jaar de Duitse steden München en Berlijn op de eerste twee plaatsen. Istanbul, de nummer één van vorig jaar, zakt naar de vierde plaats. Londen klimt van de tiende naar de derde plaats. Hamburg, Parijs, Zürich, Stockholm, Moskou en Warschau vervolledigen de top-10.

Brussel maakt een kleine sprong voorwaarts, van de twintigste naar de achttiende stek. In de onderste regionen domineren de steden uit landen die zwaar getroffen zijn door de Europese schuldencrisis: Athene, Lissabon, Madrid, Barcelona en Rome. Maar ook Amsterdam en Boedapest zitten in de staart van het peloton. (LV)

Het optimisme keert terug op de Europese vastgoedmarkten. Dat besluiten ULI en PWC op basis van enquête bij 500 internationale vastgoedprofessionals. In de rangschikking van aantrekkelijkste steden om te investeren in vastgoed wint Brussel twee plaatsen. De studie Emerging Trends in Real Estate 2013 van het Urban Land Institute (ULI) en het consultancybureau PWC heeft dit jaar als ondertitel The Second Act: Optimism Returns. Volgens een peiling van ULI en PWC was het sentiment bij de toplui van de vastgoedbedrijven in de laatste vijf jaren nog nooit zo goed. Dat betekent niet dat ze geloven dat de hoogdagen van voor de crisis meteen terugkomen. De economische situatie biedt nog altijd zeer weinig zekerheid en quick wins zijn uitgesloten, maar de vastgoedbonzen zien ook in alle deelsectoren nieuwe investeringsopportuniteiten. Financiering blijft een heikel punt en het zal in de eerste plaats beschikbaar zijn voor partijen die het eigenlijk niet nodig hebben. Maar wie toegang heeft tot financiering zal wellicht koopjes kunnen doen als noodlijdende activa op de markt komen. Duitse steden in trek In hun onderzoek peilen ULI en PWC ook naar de aantrekkelijkheid van 27 Europese steden. De vastgoedprofessionals zetten dit jaar de Duitse steden München en Berlijn op de eerste twee plaatsen. Istanbul, de nummer één van vorig jaar, zakt naar de vierde plaats. Londen klimt van de tiende naar de derde plaats. Hamburg, Parijs, Zürich, Stockholm, Moskou en Warschau vervolledigen de top-10.Brussel maakt een kleine sprong voorwaarts, van de twintigste naar de achttiende stek. In de onderste regionen domineren de steden uit landen die zwaar getroffen zijn door de Europese schuldencrisis: Athene, Lissabon, Madrid, Barcelona en Rome. Maar ook Amsterdam en Boedapest zitten in de staart van het peloton. (LV)