België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Luxemburg zullen het komende jaar een poging ondernemen de diensten voor daklozen in treinstations beter te organiseren.

Een team van deskundigen zal ook internationaal kennis uitwisselen over de problematiek. "In België voert sociologe Pascale Mistiaen het onderzoek", aldus staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard.

In september wordt een referentiepersoon aangeduid die de daklozenhulp moet coördineren. Het project kreeg de medewerking van de NMBS. De Europese Commissie stelt 350.000 euro ter beschikking en de overheden van de deelnemende landen trekken elk 260.000 euro uit.

België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Luxemburg zullen het komende jaar een poging ondernemen de diensten voor daklozen in treinstations beter te organiseren. Een team van deskundigen zal ook internationaal kennis uitwisselen over de problematiek. "In België voert sociologe Pascale Mistiaen het onderzoek", aldus staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard. In september wordt een referentiepersoon aangeduid die de daklozenhulp moet coördineren. Het project kreeg de medewerking van de NMBS. De Europese Commissie stelt 350.000 euro ter beschikking en de overheden van de deelnemende landen trekken elk 260.000 euro uit.