Tijdens het debat in de commissie huisvesting is gebleken dat het systeem van energiecertificaten op de woningmarkt in het Brusselse Gewest 200 extra banen meebrengt. Dat meldt Brussels parlementslid Elke Van den Brandt (Groen!) vrijdag in een persmededeling.

Bevoegd minister Huytebroeck (Ecolo) gaat uit van 70.000 tot 80.000 certificaten per jaar. Het toekennen ervan komt er na een halve dag werk per woning, wat overeenstemt met 200 jobs.

"Dit is duidelijk een win-winsituatie. Bijkomende groene jobs, minder verrassingen voor huurders en kopers en meer energievriendelijke investeringen", aldus Van den Brandt. Ze wijst wel op enkele valkuilen bij de concrete invoering: "Een goede vorming en controle zijn essentieel. Zeker in een grootstad moet de uitreiking van een energieprestatiecertificaat gepaard gaan met een stukje sensibilisering en informatieverstrekking."

Tijdens het debat in de commissie huisvesting is gebleken dat het systeem van energiecertificaten op de woningmarkt in het Brusselse Gewest 200 extra banen meebrengt. Dat meldt Brussels parlementslid Elke Van den Brandt (Groen!) vrijdag in een persmededeling. Bevoegd minister Huytebroeck (Ecolo) gaat uit van 70.000 tot 80.000 certificaten per jaar. Het toekennen ervan komt er na een halve dag werk per woning, wat overeenstemt met 200 jobs. "Dit is duidelijk een win-winsituatie. Bijkomende groene jobs, minder verrassingen voor huurders en kopers en meer energievriendelijke investeringen", aldus Van den Brandt. Ze wijst wel op enkele valkuilen bij de concrete invoering: "Een goede vorming en controle zijn essentieel. Zeker in een grootstad moet de uitreiking van een energieprestatiecertificaat gepaard gaan met een stukje sensibilisering en informatieverstrekking."