Het gebouw dat Banimmo (NYSE Euronext BANI) voor het regionale kantoor van Deloitte zal bouwen, komt op de site van Grondbank The Loop, tussen Flanders Expo en de R4.

De internationale audit- en consultinggroep, die nu nog gehuisvest is langs de Kortrijksesteenweg, zal het gebouw huren op basis van een leasingovereenkomst van vijftien jaar. Verspreid over zes bovengrondse verdiepingen zal het gebouw 7400 vierkante meter kantoorruimte bieden. Er komen 160 parkeerplaatsen, deels ondergronds.

Het begin van de werken is voorzien in het najaar van 2014. Projectontwikkelaar Banimmo wil er een gebouw met een zeer laag energieverbruik van maken en mikt op een BREEAM-certifcaat met de score very good. Met haar ligging aan het kruispunt van de E40 en de E17, de nabijheid van het treinstation Gent-Sint-Pieters en een tramverbinding, biedt de site een breed aanbod aan mobiliteitsoplossingen.

Jones Lang LaSalle adviseerde Banimmo bij de transactie. De vastgoedmakelaar berichtte eerder al over de sterke prestatie van de Gentse kantoormarkt dit jaar. De grootste vijf verhuurtransacties in Vlaanderen vonden plaats in de Arteveldestad. (LV)

Het gebouw dat Banimmo (NYSE Euronext BANI) voor het regionale kantoor van Deloitte zal bouwen, komt op de site van Grondbank The Loop, tussen Flanders Expo en de R4. De internationale audit- en consultinggroep, die nu nog gehuisvest is langs de Kortrijksesteenweg, zal het gebouw huren op basis van een leasingovereenkomst van vijftien jaar. Verspreid over zes bovengrondse verdiepingen zal het gebouw 7400 vierkante meter kantoorruimte bieden. Er komen 160 parkeerplaatsen, deels ondergronds. Het begin van de werken is voorzien in het najaar van 2014. Projectontwikkelaar Banimmo wil er een gebouw met een zeer laag energieverbruik van maken en mikt op een BREEAM-certifcaat met de score very good. Met haar ligging aan het kruispunt van de E40 en de E17, de nabijheid van het treinstation Gent-Sint-Pieters en een tramverbinding, biedt de site een breed aanbod aan mobiliteitsoplossingen. Jones Lang LaSalle adviseerde Banimmo bij de transactie. De vastgoedmakelaar berichtte eerder al over de sterke prestatie van de Gentse kantoormarkt dit jaar. De grootste vijf verhuurtransacties in Vlaanderen vonden plaats in de Arteveldestad. (LV)