Cofinimmo betaalt 11,5 miljoen euro voor het ziekenhuis in Naarden, 25 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam. Het initiële huurrendement bedraagt 7,20% in 'dubbel netto'-equivalent, een rendementsformule die een vergelijking toelaat met de rendementen op kantoren. De huur wordt jaarlijks geïndexeerd op het indexcijfer van de consumptieprijzen van de gezinnen.

Het gebouw, een oud kantoorcomplex dat in 2010 volledig werd gerenoveerd en omgebouwd tot een modern ziekenhuis, heeft een oppervlakte van 5821 vierkante meter en telt 200 parkeerplaatsen.

De verkoper, de groep Bergman Clinics, huurt het gebouw in een erfpachtovereenkomst van 15 jaar met een verlengingsoptie van 10 jaar. De Nederlandse groep Bergman telt 600 medewerkers en 80 specialisten verspreid over 17 vestigingen.

Het is niet de eerste investering van Cofinimmo in Nederland. Via de overname van de vastgoedportefeuille van AB InBev heeft Cofinimmo 245 verhuurde activa in Nederland. (LV)

Cofinimmo betaalt 11,5 miljoen euro voor het ziekenhuis in Naarden, 25 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam. Het initiële huurrendement bedraagt 7,20% in 'dubbel netto'-equivalent, een rendementsformule die een vergelijking toelaat met de rendementen op kantoren. De huur wordt jaarlijks geïndexeerd op het indexcijfer van de consumptieprijzen van de gezinnen.Het gebouw, een oud kantoorcomplex dat in 2010 volledig werd gerenoveerd en omgebouwd tot een modern ziekenhuis, heeft een oppervlakte van 5821 vierkante meter en telt 200 parkeerplaatsen. De verkoper, de groep Bergman Clinics, huurt het gebouw in een erfpachtovereenkomst van 15 jaar met een verlengingsoptie van 10 jaar. De Nederlandse groep Bergman telt 600 medewerkers en 80 specialisten verspreid over 17 vestigingen.Het is niet de eerste investering van Cofinimmo in Nederland. Via de overname van de vastgoedportefeuille van AB InBev heeft Cofinimmo 245 verhuurde activa in Nederland. (LV)