Het is de bedoeling dat Chinese of buitenlandse investeerders er industriële of toeristische projecten gaan ontplooien, meldt het Chinees Maritiem Bureau.

De aankoop van een eiland is niet voor eeuwig maar wordt beperkt tot 50 jaar. Wie vastgoedplannen in gedachten heeft, zou niet onmiddellijk welkom zijn bij het Maritiem Bureau, dat veeleer mikt op toerisme en projecten in sectoren als de visserij, het transport en de hernieuwbare energie.

In het geval van verschillende kandidaat-kopers, gaat het eiland naar de meest biedende. Kandidaat- kopers moeten wel eerst een dossier indienen dat wordt bestudeerd door experts.

De meeste eilanden liggen in de provincies Guangdong, Fujian en Zhejiang. China telt bijna 7.000 eilanden die groter zijn dan 500 vierkante meter. Meer dan 10.000 hebben een oppervlakte van minder dan 500 vierkante meter.

Eilanden die het voorwerp zijn van een territoriaal dispuut tussen China en zijn buurlanden of die in beschermd natuurgebied liggen, worden niet te koop aangeboden.

Het is de bedoeling dat Chinese of buitenlandse investeerders er industriële of toeristische projecten gaan ontplooien, meldt het Chinees Maritiem Bureau.De aankoop van een eiland is niet voor eeuwig maar wordt beperkt tot 50 jaar. Wie vastgoedplannen in gedachten heeft, zou niet onmiddellijk welkom zijn bij het Maritiem Bureau, dat veeleer mikt op toerisme en projecten in sectoren als de visserij, het transport en de hernieuwbare energie. In het geval van verschillende kandidaat-kopers, gaat het eiland naar de meest biedende. Kandidaat- kopers moeten wel eerst een dossier indienen dat wordt bestudeerd door experts. De meeste eilanden liggen in de provincies Guangdong, Fujian en Zhejiang. China telt bijna 7.000 eilanden die groter zijn dan 500 vierkante meter. Meer dan 10.000 hebben een oppervlakte van minder dan 500 vierkante meter. Eilanden die het voorwerp zijn van een territoriaal dispuut tussen China en zijn buurlanden of die in beschermd natuurgebied liggen, worden niet te koop aangeboden.