De beklaagden lieten onder meer zonder vergunning enkele eeuwenoude beuken rond het gemeentehuis vellen. De feiten dateren van voor 2005 en omvatten onder meer de heraanleg van het kerkplein in Destelbergen en de aanleg van een parking aan het gemeentehuis.

Volgens de verdediging was geen bouwvergunning noodzakelijk, maar de rechter zag dat anders. "Hun geloofwaardigheid als gezagdragers is aangetast door de hogere overheid voor voldongen feiten te plaatsen", aldus de rechtbank.

Burgemeester Marc De Pauw en schepen van Openbare Werken Georges Heerman werden veroordeeld tot 11.000 euro effectieve boete. Schepen van Ruimtelijke Ordening Raymond Luyckx kreeg dezelfde boete, waarvan de helft met uitstel.

Ook twee aannemers kregen dezelfde boete opgelegd. Het groencomité van Destelbergen, dat zich burgerlijke partij had gesteld in de zaak, kreeg een schadevergoeding toegekend.

De burgemeester en de schepenen gaan in beroep tegen het vonnis.

De beklaagden lieten onder meer zonder vergunning enkele eeuwenoude beuken rond het gemeentehuis vellen. De feiten dateren van voor 2005 en omvatten onder meer de heraanleg van het kerkplein in Destelbergen en de aanleg van een parking aan het gemeentehuis. Volgens de verdediging was geen bouwvergunning noodzakelijk, maar de rechter zag dat anders. "Hun geloofwaardigheid als gezagdragers is aangetast door de hogere overheid voor voldongen feiten te plaatsen", aldus de rechtbank. Burgemeester Marc De Pauw en schepen van Openbare Werken Georges Heerman werden veroordeeld tot 11.000 euro effectieve boete. Schepen van Ruimtelijke Ordening Raymond Luyckx kreeg dezelfde boete, waarvan de helft met uitstel. Ook twee aannemers kregen dezelfde boete opgelegd. Het groencomité van Destelbergen, dat zich burgerlijke partij had gesteld in de zaak, kreeg een schadevergoeding toegekend. De burgemeester en de schepenen gaan in beroep tegen het vonnis.