Volgens de Brusselse minister van Begroting, Jean-Luc Vanraes (Open VLD), die het nieuws bekendmaakte op de vastgoedbeurs REALTY, is het Brusselse gewest van alle overheden in on land financieel het meest afhankelijk van de grillen van de vastgoedmarkt.

Dat komt doordat wie in Brussel werkt, vaak in de Vlaamse rand of in Waals-Brabant woont, en daar bijgevolg belastingen betaalt. Tegelijk trekt de hoofdstad veel migranten aan, die niet over grote inkomsten beschikken en dus weinig kunnen bijdragen aan de financiën van het gewest.

De inkomsten van het Brusselse gewest komen dus niet van wie er werkt, maar van belastingen op dure kantoorgebouwen. Omgerekend komt 1 euro op 8 van belastingen op vastgoed, zoals onder meer registratierechten. Enkele jaren geleden was dat nog 1 euro op de 5.

Bron: De Tijd

Volgens de Brusselse minister van Begroting, Jean-Luc Vanraes (Open VLD), die het nieuws bekendmaakte op de vastgoedbeurs REALTY, is het Brusselse gewest van alle overheden in on land financieel het meest afhankelijk van de grillen van de vastgoedmarkt. Dat komt doordat wie in Brussel werkt, vaak in de Vlaamse rand of in Waals-Brabant woont, en daar bijgevolg belastingen betaalt. Tegelijk trekt de hoofdstad veel migranten aan, die niet over grote inkomsten beschikken en dus weinig kunnen bijdragen aan de financiën van het gewest. De inkomsten van het Brusselse gewest komen dus niet van wie er werkt, maar van belastingen op dure kantoorgebouwen. Omgerekend komt 1 euro op 8 van belastingen op vastgoed, zoals onder meer registratierechten. Enkele jaren geleden was dat nog 1 euro op de 5. Bron: De Tijd