De bouwsector moet volgens Confederatie Bouw in stijgende mate rekening houden met aspecten van duurzaam bouwen. De aannemers zien de behoefte aan arbeidskrachten het meest toenemen bij plaatsers van isolatie en installateurs van verwarming.

"Bestaande groene jobs behouden en nieuwe groene jobs creëren, dat is de uitdaging voor de toekomst", zegt de Confederatie, die meent dat er nood is aan nieuwe bewustmakingscampagnes, opleidingen en informatieverstrekking. "Financiële en fiscale stimuli moeten minstens behouden blijven en liefst zelfs verhoogd en uitgebreid worden om de doorbraak van duurzaam bouwen mogelijk te maken," luidt het.

De aannemers blijken zich in de eerste plaats te richten op aspecten van duurzaam bouwen die te maken hebben met isolatie en energie-efficiëntie. Ook de verwerking en het hergebruik van afvalstoffen scoren hoog. Modulair bouwen of koolstofarme materialen kunnen dan weer minder bekoren.

In de toekomst zien aannemers de lage-energiebouw en het gebruik van superzuinige installaties het meest stijgen, kort gevolgd door thermische superisolatie. Voor die aspecten zien ze de markt verdubbelen tegen 2020.

De bouwsector moet volgens Confederatie Bouw in stijgende mate rekening houden met aspecten van duurzaam bouwen. De aannemers zien de behoefte aan arbeidskrachten het meest toenemen bij plaatsers van isolatie en installateurs van verwarming. "Bestaande groene jobs behouden en nieuwe groene jobs creëren, dat is de uitdaging voor de toekomst", zegt de Confederatie, die meent dat er nood is aan nieuwe bewustmakingscampagnes, opleidingen en informatieverstrekking. "Financiële en fiscale stimuli moeten minstens behouden blijven en liefst zelfs verhoogd en uitgebreid worden om de doorbraak van duurzaam bouwen mogelijk te maken," luidt het.De aannemers blijken zich in de eerste plaats te richten op aspecten van duurzaam bouwen die te maken hebben met isolatie en energie-efficiëntie. Ook de verwerking en het hergebruik van afvalstoffen scoren hoog. Modulair bouwen of koolstofarme materialen kunnen dan weer minder bekoren. In de toekomst zien aannemers de lage-energiebouw en het gebruik van superzuinige installaties het meest stijgen, kort gevolgd door thermische superisolatie. Voor die aspecten zien ze de markt verdubbelen tegen 2020.