'Beterschap voor logistiek vastgoed'

16/10/13 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:15

Bron: Trends

De vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle ziet voorzichtige signalen dat de markt van het logistiek vastgoed uit het dal kruipt.

'Beterschap voor logistiek vastgoed'

© reuters

In de eerste negen maanden van dit jaar telde Jones Lang LaSalle (JLL) een opname van logistiek vastgoed van 339.000 m². Dat is een stijging met 17 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het opnamevolume blijft wel nog een derde lager dan het vijfjarige als het tienjarige gemiddelde voor dezelfde periode. JLL vindt het daarom nog te vroeg om al te spreken over een heropleving van de markt.

Toch is de vastgoedadviseur op basis van de verbetering in de Europese economie, de stijgende opnamevolumes in de ons omringende landen en de goede marktfundamenten (ligging, prijs, grondreserve) voorzichtig optimistisch over de evolutie van de markt van het logistieke vastgoed in ons land.

Minder contracten

Concurrent DTZ publiceerde bijna gelijktijdig ook cijfers over het logistiek vastgoed in ons land. DTZ komt uit op een opname van 92.000 m² in het derde kwartaal van dit jaar en een voorlopig jaartotaal van 364.000 m². Anders dan JLL koppelt DTZ geen herstelverwachtingen aan deze cijfers. Het ziet een "verdere neerwaartse trend in het aantal opgetekende contracten", terwijl de gemiddelde grootte van de contracten min of meer constant blijft.
(LV)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners