GP verkoopt de 58 logistieke panden, goed voor 627.000 verhuurbare vierkante meter aan PointPark Properties (P3), eveneens een eigenaar en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa. Hoofdbrok van de deal is het VGP Park Horní Po?ernice, een van de grootste logistieke parken in Tsjechië. VGP startte met de ontwikkeling van dit park al in 2006. Sinds 2011 doet het dit samen met Tristan Capital Partner, dat nu ook de verkoopzijde staat. Aan de deal, die ook nog een aantal terreinen in de buurt van Praag omvat, hangt een prijskaartje van 523 miljoen euro.

In een persbericht van VGP klinkt het dat de deal 'een significant positief effect zal hebben op de groeistrategie die zich meer en meer concentreert op de Duitse markt'. Jan Van Geet, CEO van VGP, noemt het een ideaal verkoopmoment omdat het bedrijf met de inkomsten van de deal optimaal kan inspelen op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke gebouwen in Duitsland en Oost-Europa. (LV)

GP verkoopt de 58 logistieke panden, goed voor 627.000 verhuurbare vierkante meter aan PointPark Properties (P3), eveneens een eigenaar en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa. Hoofdbrok van de deal is het VGP Park Horní Po?ernice, een van de grootste logistieke parken in Tsjechië. VGP startte met de ontwikkeling van dit park al in 2006. Sinds 2011 doet het dit samen met Tristan Capital Partner, dat nu ook de verkoopzijde staat. Aan de deal, die ook nog een aantal terreinen in de buurt van Praag omvat, hangt een prijskaartje van 523 miljoen euro. In een persbericht van VGP klinkt het dat de deal 'een significant positief effect zal hebben op de groeistrategie die zich meer en meer concentreert op de Duitse markt'. Jan Van Geet, CEO van VGP, noemt het een ideaal verkoopmoment omdat het bedrijf met de inkomsten van de deal optimaal kan inspelen op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke gebouwen in Duitsland en Oost-Europa. (LV)