De notarisbarometer, die het aantal vastgoedtransacties in ons land peilt, noteert in november een stijging met 7,7 procent tegenover oktober. Op jaarbasis is er sprake van een toename met 12,7 procent.

Ook in economisch onzekere tijden met veel faillissementen en waarin het consumentenvertrouwen wankelt, blijft de Belg debaksteen in de maag hebben, luidt het. Dat zou vooral in Vlaanderen het geval zijn. In Antwerpen werden in november 13,3 procent meer transacties genoteerd dan in oktober het geval was.

Volgens de federatie is het succes in de eerste plaats te danken aan de lage hypothecaire interestvoeten. Er wordt een sterk vierde kwartaal voorspeld. 'Voor oktober en november samen, zitten we al 9 procent boven het niveau van2010,', aldus de persmededeling. (belga/BO)

De notarisbarometer, die het aantal vastgoedtransacties in ons land peilt, noteert in november een stijging met 7,7 procent tegenover oktober. Op jaarbasis is er sprake van een toename met 12,7 procent. Ook in economisch onzekere tijden met veel faillissementen en waarin het consumentenvertrouwen wankelt, blijft de Belg debaksteen in de maag hebben, luidt het. Dat zou vooral in Vlaanderen het geval zijn. In Antwerpen werden in november 13,3 procent meer transacties genoteerd dan in oktober het geval was.Volgens de federatie is het succes in de eerste plaats te danken aan de lage hypothecaire interestvoeten. Er wordt een sterk vierde kwartaal voorspeld. 'Voor oktober en november samen, zitten we al 9 procent boven het niveau van2010,', aldus de persmededeling. (belga/BO)