Xior heeft nieuwe investeringen gedaan in Barcelona en in Lissabon en Porto, voor een totaal bedrag van 171 miljoen euro. Het aantal studenteneenheden stijgt op het Iberische schiereiland van 1.190 naar ongeveer 3.290. Xior kondigde begin dit jaar aan van Spanje en Portugal een 'tweede thuismarkt' te willen maken, naast de Benelux. Het bedrijf heeft er intussen al meer geïnvesteerd (ruim 310 miljoen euro) dan het van plan was.

Xior kondigde woensdag ook een kapitaalverhoging aan, voor een bedrag van maximaal 205,7 miljoen euro. Dat zal gebeuren via de uitgifte van 4,7 miljoen nieuwe aandelen. Die worden verkocht met een korting van 14,2 procent op de slotkoers van dinsdag.

Xior heeft nieuwe investeringen gedaan in Barcelona en in Lissabon en Porto, voor een totaal bedrag van 171 miljoen euro. Het aantal studenteneenheden stijgt op het Iberische schiereiland van 1.190 naar ongeveer 3.290. Xior kondigde begin dit jaar aan van Spanje en Portugal een 'tweede thuismarkt' te willen maken, naast de Benelux. Het bedrijf heeft er intussen al meer geïnvesteerd (ruim 310 miljoen euro) dan het van plan was. Xior kondigde woensdag ook een kapitaalverhoging aan, voor een bedrag van maximaal 205,7 miljoen euro. Dat zal gebeuren via de uitgifte van 4,7 miljoen nieuwe aandelen. Die worden verkocht met een korting van 14,2 procent op de slotkoers van dinsdag.