Peter Taffeiren van POC en Bruno Lambrecht van de Poolse CFE-dochter CFE Polska zullen samen in Darlowo, een kuststadje in het noorden van Polen, een soort "nieuw Nieuwpoort" bouwen. Aan het vastgoedproject hangt een prijskaartje met een tegenwaarde van 160 miljoen euro.

De burgemeester van Darlowo kwam voor het project inspiratie opdoen in Nieuwpoort, omdat zijn stad ook twee delen telt, vergelijkbaar met Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad. Het project omvat naast de bouw van 1500 luxeflats, ook de uitbouw van een nieuw, hypermodern centrum, een jachthaven en luxehotels. Volgens Peter Taffeiren gaat het om het grootste vastgoedproject aan de Poolse kust sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gereputeerde architectenbureau Arcas Groep uit Knokke tekende voor het ontwerp van de luxeflats.

Belegging

POC verwierf het terrein waar het grootse project gebouwd wordt in de periode 2010-2012. De ontwikkelaar - met als aandeelhouders behalve Peter Taffeiren onder meer ook de West-Vlaamse families Donck, Desimpel en Despiegelaere - verwierf sinds het midden van de jaren negentig naam en faam met vastgoedprojecten aan de Belgische kust, onder meer in Knokke, Nieuwpoort en De Haan. Polen bood met zijn uitgebreide kust nieuwe opportuniteiten.

De Poolse kust lokt jaarlijks honderdduizenden toeristen, vooral Polen en Duitsers. Maar de infrastructuur laat nog te wensen over. Met dit vijfsterrenproject hoopt POC ook buitenlanders warm te maken voor een tweede verblijf of eenvoudigweg voor een aantrekkelijke belegging. De prijzen liggen beduidend lager dan in West-Europa. POC zal het project ook in België promoten.

Peter Taffeiren van POC en Bruno Lambrecht van de Poolse CFE-dochter CFE Polska zullen samen in Darlowo, een kuststadje in het noorden van Polen, een soort "nieuw Nieuwpoort" bouwen. Aan het vastgoedproject hangt een prijskaartje met een tegenwaarde van 160 miljoen euro. De burgemeester van Darlowo kwam voor het project inspiratie opdoen in Nieuwpoort, omdat zijn stad ook twee delen telt, vergelijkbaar met Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad. Het project omvat naast de bouw van 1500 luxeflats, ook de uitbouw van een nieuw, hypermodern centrum, een jachthaven en luxehotels. Volgens Peter Taffeiren gaat het om het grootste vastgoedproject aan de Poolse kust sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gereputeerde architectenbureau Arcas Groep uit Knokke tekende voor het ontwerp van de luxeflats.BeleggingPOC verwierf het terrein waar het grootse project gebouwd wordt in de periode 2010-2012. De ontwikkelaar - met als aandeelhouders behalve Peter Taffeiren onder meer ook de West-Vlaamse families Donck, Desimpel en Despiegelaere - verwierf sinds het midden van de jaren negentig naam en faam met vastgoedprojecten aan de Belgische kust, onder meer in Knokke, Nieuwpoort en De Haan. Polen bood met zijn uitgebreide kust nieuwe opportuniteiten. De Poolse kust lokt jaarlijks honderdduizenden toeristen, vooral Polen en Duitsers. Maar de infrastructuur laat nog te wensen over. Met dit vijfsterrenproject hoopt POC ook buitenlanders warm te maken voor een tweede verblijf of eenvoudigweg voor een aantrekkelijke belegging. De prijzen liggen beduidend lager dan in West-Europa. POC zal het project ook in België promoten.