De 54e editie van bouwbeurs Batibouw zal in het teken staan van de "terugkeer naar de stad", "hernieuwbare energie" en "van stress naar zen", of hoe de slaapkamer evolueert naar een ruimte waar echt geleefd wordt. Van 21 februari tot en met 3 maart vindt de beurs plaats in de paleizen van Brussels Expo.

De nieuwbouw heeft te lijden in deze economisch onzekere tijden. De organisatoren zijn wel optimistisch over renovatie en de heropbouw, die standhouden. "We weten dat er miljarden op de spaarboekjes staan en dat het niets opbrengt. En de hypotheekrente blijft historisch laag (...) Als je dan toch moet consumeren, steek het dan in je woning", zei Geert Maes van beursorganisator Fisa bij de voorstelling.

Op 120.000 vierkante meter ontvangt een duizendtal standhouders de bezoekers. Ongeveer een tiende van de exposanten is dit jaar nieuw. Het eerste thema speelt in op trends als samenhuizen of de heropbouw van industriële sites nu wonen in de stad opnieuw populairder wordt. Hernieuwbare energie is dan weer een thema dat niet meer weg te denken is van een bouwbeurs.

De toekomst ligt voor de organisatoren bij hybride toestellen, die fossiele brandstoffen combineren met hernieuwbare energie. Tot slot ligt de focus ook op de slaapkamer. Die wordt meer en meer een leefruimte waar men ook tot rust kan komen. In 2012 trok Batibouw 310.000 bezoekers. De eerste twee dagen zijn voorbehouden voor vaklui uit de bouwsector. (Belga/RDM)

De 54e editie van bouwbeurs Batibouw zal in het teken staan van de "terugkeer naar de stad", "hernieuwbare energie" en "van stress naar zen", of hoe de slaapkamer evolueert naar een ruimte waar echt geleefd wordt. Van 21 februari tot en met 3 maart vindt de beurs plaats in de paleizen van Brussels Expo.De nieuwbouw heeft te lijden in deze economisch onzekere tijden. De organisatoren zijn wel optimistisch over renovatie en de heropbouw, die standhouden. "We weten dat er miljarden op de spaarboekjes staan en dat het niets opbrengt. En de hypotheekrente blijft historisch laag (...) Als je dan toch moet consumeren, steek het dan in je woning", zei Geert Maes van beursorganisator Fisa bij de voorstelling. Op 120.000 vierkante meter ontvangt een duizendtal standhouders de bezoekers. Ongeveer een tiende van de exposanten is dit jaar nieuw. Het eerste thema speelt in op trends als samenhuizen of de heropbouw van industriële sites nu wonen in de stad opnieuw populairder wordt. Hernieuwbare energie is dan weer een thema dat niet meer weg te denken is van een bouwbeurs. De toekomst ligt voor de organisatoren bij hybride toestellen, die fossiele brandstoffen combineren met hernieuwbare energie. Tot slot ligt de focus ook op de slaapkamer. Die wordt meer en meer een leefruimte waar men ook tot rust kan komen. In 2012 trok Batibouw 310.000 bezoekers. De eerste twee dagen zijn voorbehouden voor vaklui uit de bouwsector. (Belga/RDM)