Het project van de Nederlandse BAM-groep en het Ieperse Ghelamco werd verkozen boven de offertes van Besix en Denys op basis van de analyse van de gunningscriteria.

Toch prees de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur donderdag 'de opmerkelijke kwaliteit van de drie ingediende offertes'.

De criteria waren de haalbaarheid van de uitvoering van het stadion, de haalbaarheid en de kwaliteit van de uitbating van het stadion, de modaliteiten van de erfpacht, de financiële en contractuele garanties en de architecturale kwaliteit en inbedding van het project in het landschap. Voor dat laatste criterium volgde de stad de keuze van het adviescomité, waarin naast het gewest ook de gemeente Grimbergen en twee bewonercomités zetelden.

Net als de andere groepen had BAM-Ghelamco Anderlecht als huurder in het project opgenomen.

Op welke aspecten BAM-Ghelamco zich precies onderscheidde wil de stad nog niet bekendmaken, omdat dit nog meegenomen wordt naar de onderhandeling die het de komende acht weken met de groep zal voeren. Wel stelde schepen van Sport Alain Courtois dat het consortium punten heeft gescoord met de fasering van de bouw.

BAM-Ghelamco houdt gedurende de bouw van het stadion 6.000 tot 7.000 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van het Autosalon, Batibouw en Seafood, de drie belangrijke salons die in de Heizel plaatsvinden. Einde juni plant de stad een contract te sluiten met het oog op de financiering, de bouw en de uitbating van het stadion. Parallel zal BAM-Ghelamco de nodige vergunningen aanvragen.

De bekendmaking dat het consortium BAM-Ghelamco als bevoorrechte kandidaat werd aangeduid, gebeurde op een persconferentie op het stadhuis van Brussel, in aanwezigheid van burgemeester Yvan Mayeur en schepen van Sport Alain Courtois van de stad Brussel en minister-president Rudi Vervoort en minister van Financiën Guy Vanhengel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De Nederlandse groep BAM zag eerder deze maand nog de opdracht om stadion De Kuip in Rotterdam te vernieuwen aan zich voorbijgaan. De geplande verbouwing van het stadion van Feyenoord bleek te duur uit te vallen. (Belga/BO)

Het project van de Nederlandse BAM-groep en het Ieperse Ghelamco werd verkozen boven de offertes van Besix en Denys op basis van de analyse van de gunningscriteria. Toch prees de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur donderdag 'de opmerkelijke kwaliteit van de drie ingediende offertes'. De criteria waren de haalbaarheid van de uitvoering van het stadion, de haalbaarheid en de kwaliteit van de uitbating van het stadion, de modaliteiten van de erfpacht, de financiële en contractuele garanties en de architecturale kwaliteit en inbedding van het project in het landschap. Voor dat laatste criterium volgde de stad de keuze van het adviescomité, waarin naast het gewest ook de gemeente Grimbergen en twee bewonercomités zetelden. Net als de andere groepen had BAM-Ghelamco Anderlecht als huurder in het project opgenomen. Op welke aspecten BAM-Ghelamco zich precies onderscheidde wil de stad nog niet bekendmaken, omdat dit nog meegenomen wordt naar de onderhandeling die het de komende acht weken met de groep zal voeren. Wel stelde schepen van Sport Alain Courtois dat het consortium punten heeft gescoord met de fasering van de bouw. BAM-Ghelamco houdt gedurende de bouw van het stadion 6.000 tot 7.000 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van het Autosalon, Batibouw en Seafood, de drie belangrijke salons die in de Heizel plaatsvinden. Einde juni plant de stad een contract te sluiten met het oog op de financiering, de bouw en de uitbating van het stadion. Parallel zal BAM-Ghelamco de nodige vergunningen aanvragen. De bekendmaking dat het consortium BAM-Ghelamco als bevoorrechte kandidaat werd aangeduid, gebeurde op een persconferentie op het stadhuis van Brussel, in aanwezigheid van burgemeester Yvan Mayeur en schepen van Sport Alain Courtois van de stad Brussel en minister-president Rudi Vervoort en minister van Financiën Guy Vanhengel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Nederlandse groep BAM zag eerder deze maand nog de opdracht om stadion De Kuip in Rotterdam te vernieuwen aan zich voorbijgaan. De geplande verbouwing van het stadion van Feyenoord bleek te duur uit te vallen. (Belga/BO)