B-architecten ontwerpen kantoorgebouw Mundo-Antwerpen

28/02/14 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Bron: Trends

Voor het Ecohuis aan de Turnhoutsebaan in Antwerpen komt een nieuw passief kantoorgebouw. Het ontwerp is van B-architecten.

B-architecten ontwerpen kantoorgebouw Mundo-Antwerpen

Mundo-Antwerpen wordt een kantoorgebouw van ongeveer 2000 vierkante meter waarin een aantal non-profitorganisaties hun intrek zullen innemen. Het kantoorgebouw komt voor het bestaande Ecohuis op de Turnhoutsebaan in Antwerpen. Vandaag werd bekendgemaakt dat B-architecten de architectuurwedstrijd heeft gewonnen.

B-architecten maakt een bio-ecologisch passieve brugconstructie die kantoorruimtes, vergaderzalen, ontmoetingsruimtes, tentoonstellingsruimtes en opslagruimtes bevat. In het binnengebied komt er een ecologische stadstuin die een nieuw kinderdagverblijf verbindt met het bestaande Ecohuis.

Tot nog toe tekenden naast mede-initiatiefnemer VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) ook Cambio, het Centrum voor Natuur- en milieueducatie, Hand in Hand tegen Racisme, KOMOSIE (Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie), Passiefhuis-Platform, Sea First Foundation en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voor een verhuis naar Mundo-Antwerpen. Daarmee is de helft van de beschikbare kantoorruimte nu al ingenomen. De werken starten eind dit jaar. De opening is voorzien is voor begin 2016. (LV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners