Mundo-Antwerpen wordt een kantoorgebouw van ongeveer 2000 vierkante meter waarin een aantal non-profitorganisaties hun intrek zullen innemen. Het kantoorgebouw komt voor het bestaande Ecohuis op de Turnhoutsebaan in Antwerpen. Vandaag werd bekendgemaakt dat B-architecten de architectuurwedstrijd heeft gewonnen.

B-architecten maakt een bio-ecologisch passieve brugconstructie die kantoorruimtes, vergaderzalen, ontmoetingsruimtes, tentoonstellingsruimtes en opslagruimtes bevat. In het binnengebied komt er een ecologische stadstuin die een nieuw kinderdagverblijf verbindt met het bestaande Ecohuis.

Tot nog toe tekenden naast mede-initiatiefnemer VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) ook Cambio, het Centrum voor Natuur- en milieueducatie, Hand in Hand tegen Racisme, KOMOSIE (Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie), Passiefhuis-Platform, Sea First Foundation en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voor een verhuis naar Mundo-Antwerpen. Daarmee is de helft van de beschikbare kantoorruimte nu al ingenomen. De werken starten eind dit jaar. De opening is voorzien is voor begin 2016. (LV)

Mundo-Antwerpen wordt een kantoorgebouw van ongeveer 2000 vierkante meter waarin een aantal non-profitorganisaties hun intrek zullen innemen. Het kantoorgebouw komt voor het bestaande Ecohuis op de Turnhoutsebaan in Antwerpen. Vandaag werd bekendgemaakt dat B-architecten de architectuurwedstrijd heeft gewonnen. B-architecten maakt een bio-ecologisch passieve brugconstructie die kantoorruimtes, vergaderzalen, ontmoetingsruimtes, tentoonstellingsruimtes en opslagruimtes bevat. In het binnengebied komt er een ecologische stadstuin die een nieuw kinderdagverblijf verbindt met het bestaande Ecohuis. Tot nog toe tekenden naast mede-initiatiefnemer VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen) ook Cambio, het Centrum voor Natuur- en milieueducatie, Hand in Hand tegen Racisme, KOMOSIE (Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie), Passiefhuis-Platform, Sea First Foundation en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voor een verhuis naar Mundo-Antwerpen. Daarmee is de helft van de beschikbare kantoorruimte nu al ingenomen. De werken starten eind dit jaar. De opening is voorzien is voor begin 2016. (LV)