Vastgoedbevak Befimmo is de nieuwe eigenaar van AMCA-kantoorcomplex op het Antwerpse Eilandje. AXA, de vorige eigenaar, wordt een belangrijke aandeelhouder van Befimmo.

Het AMCA-complex dateert van 1992 en werd opgetrokken op de terreinen van de voormalige Koninklijke Stapelhuizen. Het gebouw omvat ongeveer 58.000 m² kantoren, 1500 m² archiefruimte en 500 parkeerplaatsen en is voor een vaste resterende duur van 16,5 jaar volledig verhuurd aan de Regie der Gebouwen voor de Federale Overheidsdienst Financiën. Die langdurige huurovereenkomst met een partij uit de overheidssector verklaart mee de relatief stevige waardering van 110 miljoen euro voor het pand. Befimmo merkt echter ook op dat het gebouw door de uitstekende ligging, met zicht op het Willmdok en het MAS, eventueel kan omgevormd worden tot residentieel vastgoed. De buur van het AMCA-complex is overigens het appartementencomplex Koninklijk Entrepot van Project² en daarnaast staat de Londen Tower die ook grotendeels residentieel is ingevuld.

Verzekeraars boven bij Befimmo De inbreng in volle eigendom van het AMCA-complex door AXA Belgium gaat gepaard met een verhoging van het vermogen van Befimmo met 110 miljoen euro en de uitgifte van 2.037.037 nieuwe aandelen. Door deze kapitaalverhoging wordt AXA Belgium voor 9,6 procent aandeelhouder van Befimmo. AG Insurance is met een belang tussen 13,6 en 18,1 procent nog altijd de belangrijkste aandeelhouder van Befimmo. (LV)

Vastgoedbevak Befimmo is de nieuwe eigenaar van AMCA-kantoorcomplex op het Antwerpse Eilandje. AXA, de vorige eigenaar, wordt een belangrijke aandeelhouder van Befimmo. Het AMCA-complex dateert van 1992 en werd opgetrokken op de terreinen van de voormalige Koninklijke Stapelhuizen. Het gebouw omvat ongeveer 58.000 m² kantoren, 1500 m² archiefruimte en 500 parkeerplaatsen en is voor een vaste resterende duur van 16,5 jaar volledig verhuurd aan de Regie der Gebouwen voor de Federale Overheidsdienst Financiën. Die langdurige huurovereenkomst met een partij uit de overheidssector verklaart mee de relatief stevige waardering van 110 miljoen euro voor het pand. Befimmo merkt echter ook op dat het gebouw door de uitstekende ligging, met zicht op het Willmdok en het MAS, eventueel kan omgevormd worden tot residentieel vastgoed. De buur van het AMCA-complex is overigens het appartementencomplex Koninklijk Entrepot van Project² en daarnaast staat de Londen Tower die ook grotendeels residentieel is ingevuld. Verzekeraars boven bij Befimmo De inbreng in volle eigendom van het AMCA-complex door AXA Belgium gaat gepaard met een verhoging van het vermogen van Befimmo met 110 miljoen euro en de uitgifte van 2.037.037 nieuwe aandelen. Door deze kapitaalverhoging wordt AXA Belgium voor 9,6 procent aandeelhouder van Befimmo. AG Insurance is met een belang tussen 13,6 en 18,1 procent nog altijd de belangrijkste aandeelhouder van Befimmo. (LV)