Studentlife richt zich op residentiële projecten voor studenten. Invest for Life wordt de beheersmaatschappij voor investeringvastgoed. Land For Life is de grondbank. Senior Life (seniorieën) staat in de steigers.

Jaap Rosen Jacobson, de vroegere topman van VLM, tekent voor Himmos in de oprichtingsakten. L.I.F.E. wordt vertegenwoordigd door Serge Hannecart, die in 1989 Himmos opstartte en het in 2002 verkocht aan de Nederlandse vastgoedgroep Heijmans. In juni vorig jaar kocht hij samen met Rosen Jacobson de vastgoedportefeuille grotendeels weer over. Een deel van het porfolio bleef bij Oldhim (ex-Himmos), nog steeds Heijmans.

Himmos, waar beide de helft van de aandelen hebben, heeft een eigen vermogen van 5 miljoen. L.I.F.E. een van 5,7 miljoen. De basis van de groei van Himmos was de sterke positie op de Antwerpse kaaien.

"Het is de bedoeling dat we in de toekomst in heel het land actief zijn", zegt Hannecart. "De marktomstandigheden verschillen sterk van toen ik Himmos uit de grond stampte. Er wordt langer onderhandeld over transacties. Er zijn wel minder partijen op de markt, zoals ook blijkt uit de terugtrekking van Heijmans uit België. Het kaf is van het koren gescheiden. Maar vastgoed blijft een mooie investering."

H.B.

Studentlife richt zich op residentiële projecten voor studenten. Invest for Life wordt de beheersmaatschappij voor investeringvastgoed. Land For Life is de grondbank. Senior Life (seniorieën) staat in de steigers. Jaap Rosen Jacobson, de vroegere topman van VLM, tekent voor Himmos in de oprichtingsakten. L.I.F.E. wordt vertegenwoordigd door Serge Hannecart, die in 1989 Himmos opstartte en het in 2002 verkocht aan de Nederlandse vastgoedgroep Heijmans. In juni vorig jaar kocht hij samen met Rosen Jacobson de vastgoedportefeuille grotendeels weer over. Een deel van het porfolio bleef bij Oldhim (ex-Himmos), nog steeds Heijmans. Himmos, waar beide de helft van de aandelen hebben, heeft een eigen vermogen van 5 miljoen. L.I.F.E. een van 5,7 miljoen. De basis van de groei van Himmos was de sterke positie op de Antwerpse kaaien. "Het is de bedoeling dat we in de toekomst in heel het land actief zijn", zegt Hannecart. "De marktomstandigheden verschillen sterk van toen ik Himmos uit de grond stampte. Er wordt langer onderhandeld over transacties. Er zijn wel minder partijen op de markt, zoals ook blijkt uit de terugtrekking van Heijmans uit België. Het kaf is van het koren gescheiden. Maar vastgoed blijft een mooie investering." H.B.