In dertien Vlaamse steden geldt een btw-tarief van 6 in plaats van 21 procent voor wie een gebouw sloopt en er een nieuwe woning of appartementsgebouw zet. Buiten die steden voerde de Vlaamse regering de sloop- en heropbouwpremie in, die 7.500 euro bedraagt.

De premie is alleen aan te vragen tussen 1 maart en 31 oktober 2019. Bovendien komen enkel projecten waarvoor een omgevingsvergunning is ingediend, in aanmerking. De premie moet binnen de maand na het indienen van die omgevingsvergunning worden aangevraagd.

In dertien Vlaamse steden geldt een btw-tarief van 6 in plaats van 21 procent voor wie een gebouw sloopt en er een nieuwe woning of appartementsgebouw zet. Buiten die steden voerde de Vlaamse regering de sloop- en heropbouwpremie in, die 7.500 euro bedraagt. De premie is alleen aan te vragen tussen 1 maart en 31 oktober 2019. Bovendien komen enkel projecten waarvoor een omgevingsvergunning is ingediend, in aanmerking. De premie moet binnen de maand na het indienen van die omgevingsvergunning worden aangevraagd.