AG Real Estate neemt een belang van 20 procent in Frey SA, een Franse projectontwikkelaar en investeerder in retailparken. De totale waarde van de investering bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.
Frey is een beursgenoteerd vastgoedbedrijf (NYSE Euronext Paris) dat zich aanvankelijk toelegde op de bouw van baanwinkels, onder meer voor merken van de Groupe Mulliez (Décathlon, Auchan, Norauto, Saint Maclou...). Midden de jaren negentig ontpopte het familiebedrijf zich tot een ontwikkelaar van retailparken in Frankrijk en Spanje. Een aantal realisaties houdt de groep in portefeuille als investering. In Soissons, in het noorden van Frankrijk, realiseerde het ook een eerste Greencenter®, een nieuw winkelparkconcept met hoge duurzaamheidsstandaarden.

Volgens Xavier Pierlet, Chief Investment Officer van AG Real Estate, "past de deelneming in het kapitaal van Frey SA perfect in de diversificatiestrategie zowel op geografisch vlak (Frankrijk, buiten Parijs), als op het vlak van activa (retailparken). "Frey is geen onbekende voor AG Real Estate. In november 2011 vormde AG Real Estate al een partnerschap met het Franse bedrijf voor de lancering van het investeringsvehikel Frey Retail Fund.

Laurenz Verledens

AG Real Estate neemt een belang van 20 procent in Frey SA, een Franse projectontwikkelaar en investeerder in retailparken. De totale waarde van de investering bedraagt ongeveer 20 miljoen euro. Frey is een beursgenoteerd vastgoedbedrijf (NYSE Euronext Paris) dat zich aanvankelijk toelegde op de bouw van baanwinkels, onder meer voor merken van de Groupe Mulliez (Décathlon, Auchan, Norauto, Saint Maclou...). Midden de jaren negentig ontpopte het familiebedrijf zich tot een ontwikkelaar van retailparken in Frankrijk en Spanje. Een aantal realisaties houdt de groep in portefeuille als investering. In Soissons, in het noorden van Frankrijk, realiseerde het ook een eerste Greencenter®, een nieuw winkelparkconcept met hoge duurzaamheidsstandaarden. Volgens Xavier Pierlet, Chief Investment Officer van AG Real Estate, "past de deelneming in het kapitaal van Frey SA perfect in de diversificatiestrategie zowel op geografisch vlak (Frankrijk, buiten Parijs), als op het vlak van activa (retailparken). "Frey is geen onbekende voor AG Real Estate. In november 2011 vormde AG Real Estate al een partnerschap met het Franse bedrijf voor de lancering van het investeringsvehikel Frey Retail Fund. Laurenz Verledens