Begin oktober 2009 besliste minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) de voorwaarden voor de renovatiepremie te verstrengen. De populaire premie was te populair en dus budgettair onhoudbaar geworden, luidde het. Op 29 oktober waren de nieuwe voorwaarden al van kracht.

Volgens Tony Lismont van actiegroep "Renovatiepremie Nu" werden duizenden verbouwers verrast door de snelle afbouw van de renovatiepremie. "Ongeveer 8.000 verbouwers hebben hun dossier pas ingediend na 29 oktober, maar hebben hun werken wel afgewerkt in 2009. Door de plotse aanpassing van de voorwaarden zijn sommigen duizenden euro's, soms tot 8.000 euro, misgelopen".

Lismont, die samen een aantal andere 'gedupeerden' ook al naar de Raad van State stapte, vraagt dat er alsnog een overgangsmaatregel wordt ingevoerd waarbij verbouwers die hun werken nog in 2009 hebben uitgevoerd, maar hun dossier te laat hebben ingediend, toch nog onder de oude voorwaarden vallen.

De actiegroep "Renovatiepremie Nu" ging woensdag onaangekondigd langs op de kabinetten van Van den Bossche en van minister-president Kris Peeters (CD&V). Daar was er enkel een kort contact met de woordvoerder, maar dat leverde volgens Lismont weinig op. Woensdagnamiddag voert de groep ook actie aan het Vlaams Parlement.

In een reactie benadrukt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche dat de bijsturing van de renovatiepremie in 2009 nodig was om een complete budgettaire ontsporing tegen te gaan. De sp.a-minister wijst er ook op dat de renovatiepremie bijzonder populair blijft. Het gemiddelde premiebedrag daalt wel, maar het aantal toegekende premies zal dit jaar wel hoger liggen dan vorig jaar, luidt het bij het kabinet van minister Van den Bossche.

Begin oktober 2009 besliste minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) de voorwaarden voor de renovatiepremie te verstrengen. De populaire premie was te populair en dus budgettair onhoudbaar geworden, luidde het. Op 29 oktober waren de nieuwe voorwaarden al van kracht. Volgens Tony Lismont van actiegroep "Renovatiepremie Nu" werden duizenden verbouwers verrast door de snelle afbouw van de renovatiepremie. "Ongeveer 8.000 verbouwers hebben hun dossier pas ingediend na 29 oktober, maar hebben hun werken wel afgewerkt in 2009. Door de plotse aanpassing van de voorwaarden zijn sommigen duizenden euro's, soms tot 8.000 euro, misgelopen". Lismont, die samen een aantal andere 'gedupeerden' ook al naar de Raad van State stapte, vraagt dat er alsnog een overgangsmaatregel wordt ingevoerd waarbij verbouwers die hun werken nog in 2009 hebben uitgevoerd, maar hun dossier te laat hebben ingediend, toch nog onder de oude voorwaarden vallen. De actiegroep "Renovatiepremie Nu" ging woensdag onaangekondigd langs op de kabinetten van Van den Bossche en van minister-president Kris Peeters (CD&V). Daar was er enkel een kort contact met de woordvoerder, maar dat leverde volgens Lismont weinig op. Woensdagnamiddag voert de groep ook actie aan het Vlaams Parlement. In een reactie benadrukt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche dat de bijsturing van de renovatiepremie in 2009 nodig was om een complete budgettaire ontsporing tegen te gaan. De sp.a-minister wijst er ook op dat de renovatiepremie bijzonder populair blijft. Het gemiddelde premiebedrag daalt wel, maar het aantal toegekende premies zal dit jaar wel hoger liggen dan vorig jaar, luidt het bij het kabinet van minister Van den Bossche.