Als ook de andere kredietvormen mee worden gerekend, is het gezamenlijke bedrag van de achterstallen met 31 procent gestegen tot 2,3 miljard euro.

De afgelopen drie jaar sloten de Belgen bijna 815.000 nieuwe kredietcontracten af, blijkt uit cijfers van de Kredietcentrale van de Nationale Bank, een stijging met gemiddeld 3,5 procent per jaar.
Het aantal Belgen dat schulden torst die ze niet tijdig kunnen afbetalen, is in diezelfde periode slechts met gemiddeld 2 procent per jaar gestegen, maar het gezamenlijke bedrag van de achterstallen ging de jongste twee jaar met 31 procent omhoog. "Wie in de knoei raakt, zit dus nu duidelijk veel zwaarder in de problemen dan enkele jaren geleden", besluit de krant.

De Kredietcentrale merkt op dat het aantal kredieten met betalingsachterstand de jongste jaren duidelijk afnam, maar dat die trend in 2009 omsloeg, vooral bij de hypothecaire leningen.

Als ook de andere kredietvormen mee worden gerekend, is het gezamenlijke bedrag van de achterstallen met 31 procent gestegen tot 2,3 miljard euro. De afgelopen drie jaar sloten de Belgen bijna 815.000 nieuwe kredietcontracten af, blijkt uit cijfers van de Kredietcentrale van de Nationale Bank, een stijging met gemiddeld 3,5 procent per jaar. Het aantal Belgen dat schulden torst die ze niet tijdig kunnen afbetalen, is in diezelfde periode slechts met gemiddeld 2 procent per jaar gestegen, maar het gezamenlijke bedrag van de achterstallen ging de jongste twee jaar met 31 procent omhoog. "Wie in de knoei raakt, zit dus nu duidelijk veel zwaarder in de problemen dan enkele jaren geleden", besluit de krant. De Kredietcentrale merkt op dat het aantal kredieten met betalingsachterstand de jongste jaren duidelijk afnam, maar dat die trend in 2009 omsloeg, vooral bij de hypothecaire leningen.