Bij de verdeling van de vuilniszakhouders wordt in de eerste plaats gedacht aan de minderbedeelde huishoudens in het Brussels gewest. 3.500 worden er verspreid via de OCMW's van de negentien gemeenten.

Vanaf 1 juli start ook een proefproject in zo'n 30 snackbars in Sint-Joost-ten-Node. De actie wordt in een tweede fase uitgebreid naar andere snackbars in drukbezochte wijken. In totaal worden zo'n 400 verdelers geplaatst in snackbars. Om de jongeren extra te sensibiliseren worden nog 300 houders geplaatst in de verschillende sportclubs van het gewest en in tal van jeugdhuizen.

Staatssecretaris Kir bevestigt dat er een openbare aanbesteding onderzocht wordt voor de productie van extra eenheden. "De houders zijn een tegemoetkoming aan de opmerkingen die we hebben ontvangen van inwoners. Veel Brusselaars leven in kleine woningen met een kitchenette. In dat geval vergemakkelijkt een dubbele vuilniszakhouder het sorteren. Papier en karton kan makkelijker buiten de keuken worden bewaard", aldus Kir.

Het Brussels gewest betaalt dertien euro per vuilnisbakhouder.

Bij de verdeling van de vuilniszakhouders wordt in de eerste plaats gedacht aan de minderbedeelde huishoudens in het Brussels gewest. 3.500 worden er verspreid via de OCMW's van de negentien gemeenten. Vanaf 1 juli start ook een proefproject in zo'n 30 snackbars in Sint-Joost-ten-Node. De actie wordt in een tweede fase uitgebreid naar andere snackbars in drukbezochte wijken. In totaal worden zo'n 400 verdelers geplaatst in snackbars. Om de jongeren extra te sensibiliseren worden nog 300 houders geplaatst in de verschillende sportclubs van het gewest en in tal van jeugdhuizen. Staatssecretaris Kir bevestigt dat er een openbare aanbesteding onderzocht wordt voor de productie van extra eenheden. "De houders zijn een tegemoetkoming aan de opmerkingen die we hebben ontvangen van inwoners. Veel Brusselaars leven in kleine woningen met een kitchenette. In dat geval vergemakkelijkt een dubbele vuilniszakhouder het sorteren. Papier en karton kan makkelijker buiten de keuken worden bewaard", aldus Kir. Het Brussels gewest betaalt dertien euro per vuilnisbakhouder.