De omzet bij utiliteitsbouw, verantwoordelijk voor de bouw van onder meer kantoren, ziekenhuizen en scholen, kwam over de eerste negen maanden van het jaar ruim 20 procent lager uit dan vorig jaar. "Per saldo is het rendement duidelijk onvoldoende", aldus de onderneming.

Heijmans meldt dat de totale omzet in de eerste negen maanden van het jaar bijna 10 procent lager was dan een jaar eerder, maar noemde geen concrete cijfers. De onderneming voelt de druk op het resultaat ook bij de Nederlandse en Duitse infra-activiteiten, waar sprake is van lage marges en flinke concurrentie.

Het resultaat bij de tak Wegen en Civiel zal dan ook 'fors' onder dat van 2013 uitkomen. De orderportefeuille nam wel toe, met op het einde van het kwartaal een bedrag van circa 2,5 miljard euro.

Heijmans verkocht tot en met oktober ook meer woningen dan een jaar eerder, 742 tegen 592. Topman Bert van der Elst spreekt van 'magere resultaten'. "Het is nog maar de vraag of we het operationeel resultaat dit jaar boven de nullijn kunnen houden."

Onder de streep rekent het bedrijf in ieder geval op rode cijfers. Heijmans wil in het vierde kwartaal de geplande maatregelen verder uitwerken, met resultaatherstel in 2015 en 2016 als doel. (Belga/BO)

De omzet bij utiliteitsbouw, verantwoordelijk voor de bouw van onder meer kantoren, ziekenhuizen en scholen, kwam over de eerste negen maanden van het jaar ruim 20 procent lager uit dan vorig jaar. "Per saldo is het rendement duidelijk onvoldoende", aldus de onderneming. Heijmans meldt dat de totale omzet in de eerste negen maanden van het jaar bijna 10 procent lager was dan een jaar eerder, maar noemde geen concrete cijfers. De onderneming voelt de druk op het resultaat ook bij de Nederlandse en Duitse infra-activiteiten, waar sprake is van lage marges en flinke concurrentie. Het resultaat bij de tak Wegen en Civiel zal dan ook 'fors' onder dat van 2013 uitkomen. De orderportefeuille nam wel toe, met op het einde van het kwartaal een bedrag van circa 2,5 miljard euro. Heijmans verkocht tot en met oktober ook meer woningen dan een jaar eerder, 742 tegen 592. Topman Bert van der Elst spreekt van 'magere resultaten'. "Het is nog maar de vraag of we het operationeel resultaat dit jaar boven de nullijn kunnen houden." Onder de streep rekent het bedrijf in ieder geval op rode cijfers. Heijmans wil in het vierde kwartaal de geplande maatregelen verder uitwerken, met resultaatherstel in 2015 en 2016 als doel. (Belga/BO)