Energiebedrijf Welkom Energie is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De Nederlandse mededingingsautoriteit - de Autoriteit Consument & Markt (ACM) - heeft daarom de leveringsvergunning ingetrokken. Alle circa 90.000 klanten van deze relatief kleine speler op de Nederlandse energiemarkt worden overgenomen door Eneco.

Klanten hoeven volgens de waakhond niet bang te zijn dat zij geen stroom of gas meer ontvangen. Er kunnen wel financiële gevolgen zijn. Zo kunnen ze eventuele voorschotten verliezen, en dreigt hun nieuwe contract een stuk duurder uit te komen. De historisch hoge gasprijzen hebben er ook al in Groot-Brittannië toe geleid dat ettelijke leveranciers de boeken moeten sluiten.

Energiebedrijf Welkom Energie is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De Nederlandse mededingingsautoriteit - de Autoriteit Consument & Markt (ACM) - heeft daarom de leveringsvergunning ingetrokken. Alle circa 90.000 klanten van deze relatief kleine speler op de Nederlandse energiemarkt worden overgenomen door Eneco. Klanten hoeven volgens de waakhond niet bang te zijn dat zij geen stroom of gas meer ontvangen. Er kunnen wel financiële gevolgen zijn. Zo kunnen ze eventuele voorschotten verliezen, en dreigt hun nieuwe contract een stuk duurder uit te komen. De historisch hoge gasprijzen hebben er ook al in Groot-Brittannië toe geleid dat ettelijke leveranciers de boeken moeten sluiten.