Sinds eind juli is Argentinië technisch failliet.

De afgelopen weken kon het land niet tot een akkoord komen met enkele schuldeisers. Een Amerikaanse rechtbank had beslist dat Argentinië eerst 1,3 miljard dollar moet aflossen aan twee hefboomfondsen (Elliott Management en Aurelius Capital) voor het andere schuldeisers terugbetaalt, maar daar wilde Buenos Aires niet op ingaan.

Daarop probeerde een groep internationale banken een uitweg te vinden, maar zonder succes. Dat heeft een van de fondsen, Aurelius Capital, bekendgemaakt. "We hebben geen voorstel ontvangen dat ook maar een beetje aanvaardbaar was."

(Belga/RR)

Sinds eind juli is Argentinië technisch failliet. De afgelopen weken kon het land niet tot een akkoord komen met enkele schuldeisers. Een Amerikaanse rechtbank had beslist dat Argentinië eerst 1,3 miljard dollar moet aflossen aan twee hefboomfondsen (Elliott Management en Aurelius Capital) voor het andere schuldeisers terugbetaalt, maar daar wilde Buenos Aires niet op ingaan. Daarop probeerde een groep internationale banken een uitweg te vinden, maar zonder succes. Dat heeft een van de fondsen, Aurelius Capital, bekendgemaakt. "We hebben geen voorstel ontvangen dat ook maar een beetje aanvaardbaar was."(Belga/RR)