Fitch behoudt de Belgische rating op 'AA-', maar verlaagt de vooruitzichten van stabiel naar negatief. Dat betekent dat een verlaging van de kredietwaardigheid tot de mogelijkheden behoort.

De beslissing weerspiegelt de 'substantiële verslechtering' van de overheidsfinanciën als gevolg van de coronacrisis en de impact daarvan op de economie.

De kans is groot, aldus Fitch, dat België uit de crisis komt met een hoop extra schulden. De schuldgraad dreigt dit jaar uit te komen op 108 procent en in 2021 op 107,5 procent, aldus Fitch.

Fitch behoudt de Belgische rating op 'AA-', maar verlaagt de vooruitzichten van stabiel naar negatief. Dat betekent dat een verlaging van de kredietwaardigheid tot de mogelijkheden behoort. De beslissing weerspiegelt de 'substantiële verslechtering' van de overheidsfinanciën als gevolg van de coronacrisis en de impact daarvan op de economie. De kans is groot, aldus Fitch, dat België uit de crisis komt met een hoop extra schulden. De schuldgraad dreigt dit jaar uit te komen op 108 procent en in 2021 op 107,5 procent, aldus Fitch.