Met haar initiatief "Let's go urban" biedt ze naast dans-, muziek- en sportopleidingen ook advies voor jongeren op maat, die het in de maatschappij wat moeilijker hebben. Tegelijkertijd is het een grote vereniging waar alle culturen uit de stad elkaar kunnen ontmoeten en samen de stadscultuur beleven. Daar wil ze de jongeren eerst zelf voor hun verantwoordelijkheden plaatsen. Anderzijds wil ze dat deze jongeren meer kansen krijgen.

"Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen. Dat doen we met uiterst beperkte, financiële middelen. Wekelijks komen er 800 jongeren over de vloer bij ons, die we opvangen met 40 coaches en 10 vaste medewerkers. Bij de overheid is al miljoenen uitgegeven voor zoveel problematieken, zonder resultaten. Er is zoveel ongekwalificeerde uitstroom, zoveel kansarmoede, zo'n grote kloof tussen Vlamingen en nieuwe Belgen. "

Maar Sihame El Kaouakibi wil ook een positief verhaal brengen. "Ik voel dat we op een scharniermoment zitten, dat we samen toekomst kunnen schrijven. Er staat een nieuwe generatie klaar die niet meer wil spreken over diversiteit, maar die het vooral wil zijn."

Sihame El Kaouakibi is dit weekend te gast in Z-Talk Goossens, vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link.

Met haar initiatief "Let's go urban" biedt ze naast dans-, muziek- en sportopleidingen ook advies voor jongeren op maat, die het in de maatschappij wat moeilijker hebben. Tegelijkertijd is het een grote vereniging waar alle culturen uit de stad elkaar kunnen ontmoeten en samen de stadscultuur beleven. Daar wil ze de jongeren eerst zelf voor hun verantwoordelijkheden plaatsen. Anderzijds wil ze dat deze jongeren meer kansen krijgen. "Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen. Dat doen we met uiterst beperkte, financiële middelen. Wekelijks komen er 800 jongeren over de vloer bij ons, die we opvangen met 40 coaches en 10 vaste medewerkers. Bij de overheid is al miljoenen uitgegeven voor zoveel problematieken, zonder resultaten. Er is zoveel ongekwalificeerde uitstroom, zoveel kansarmoede, zo'n grote kloof tussen Vlamingen en nieuwe Belgen. " Maar Sihame El Kaouakibi wil ook een positief verhaal brengen. "Ik voel dat we op een scharniermoment zitten, dat we samen toekomst kunnen schrijven. Er staat een nieuwe generatie klaar die niet meer wil spreken over diversiteit, maar die het vooral wil zijn." Sihame El Kaouakibi is dit weekend te gast in Z-Talk Goossens, vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link.