Ratingbureau Fitch heeft de kredietwaardigheid van zes van 's werelds grootste banken afgewaardeerd. Het gaat om Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank en Goldman Sachs. De langetermijnratings van Credit Suisse en Deutsche Bank gingen met twee stappen omlaag, van AA- naar A. Bij de overige banken werd de kredietwaardigheid één stap verlaagd.

Als algemene reden voor de afwaarderingen geeft Fitch "de uitdagingen voor de banken in een moeilijke en onzekere omgeving waarin de winstvooruitzichten onder druk staan." Zo worden de banken geconfronteerd met kosten om hun activiteiten aan te passen aan strengere regelgeving, terwijl de economische vooruitzichten matig zijn.

Woensdag al verlaagde Fitch al de kredietwaardigheid van vijf Europese grootbanken - Credit Agricole, Banque Federative du Credit Mutuel, Rabobank, Danske Bank A/S en OP-Pohjola Group - als gevolg van de crisis in de eurozone. (Belga/KVDA)

Ratingbureau Fitch heeft de kredietwaardigheid van zes van 's werelds grootste banken afgewaardeerd. Het gaat om Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank en Goldman Sachs. De langetermijnratings van Credit Suisse en Deutsche Bank gingen met twee stappen omlaag, van AA- naar A. Bij de overige banken werd de kredietwaardigheid één stap verlaagd. Als algemene reden voor de afwaarderingen geeft Fitch "de uitdagingen voor de banken in een moeilijke en onzekere omgeving waarin de winstvooruitzichten onder druk staan." Zo worden de banken geconfronteerd met kosten om hun activiteiten aan te passen aan strengere regelgeving, terwijl de economische vooruitzichten matig zijn. Woensdag al verlaagde Fitch al de kredietwaardigheid van vijf Europese grootbanken - Credit Agricole, Banque Federative du Credit Mutuel, Rabobank, Danske Bank A/S en OP-Pohjola Group - als gevolg van de crisis in de eurozone. (Belga/KVDA)