Bij de zaak van de 'Londeon whale' (de Londense walvis) leed JP Morgan een handelsverlies van enkele miljarden door een aantal mislukte transacties met derivaten.

Volgens het persbureau Bloomberg zou meer informatie over de schikking met de toezichthouders deze week bekendgemaakt worden.

Fraude en samenzwering

De bank moest in 2012 een handelsverlies incasseren van 6,2 miljard dollar. Dat kwam voort uit slecht geplaatste, complexe transacties. De positie werd uiteindelijk zo groot dat de belangrijkste handelaar die erbij betrokken was werd omgedoopt tot 'London Whale'.

Twee medewerkers van de bank werden in de VS aangeklaagd voor fraude en samenzwering voor het vervalsen van documenten met betrekking tot de verliezen. Een van hen gaf zichzelf recent aan in Spanje. (Belga/TV)

Bij de zaak van de 'Londeon whale' (de Londense walvis) leed JP Morgan een handelsverlies van enkele miljarden door een aantal mislukte transacties met derivaten. Volgens het persbureau Bloomberg zou meer informatie over de schikking met de toezichthouders deze week bekendgemaakt worden.Fraude en samenzwering De bank moest in 2012 een handelsverlies incasseren van 6,2 miljard dollar. Dat kwam voort uit slecht geplaatste, complexe transacties. De positie werd uiteindelijk zo groot dat de belangrijkste handelaar die erbij betrokken was werd omgedoopt tot 'London Whale'. Twee medewerkers van de bank werden in de VS aangeklaagd voor fraude en samenzwering voor het vervalsen van documenten met betrekking tot de verliezen. Een van hen gaf zichzelf recent aan in Spanje. (Belga/TV)