"De herwaardering van de yuan is een stap in de goede richting, en wij blijven inspanningen daartoe doen, maar er zijn tal van andere onevenwichtigheden in de economische wereld die men niet zomaar corrigeert door een eenvoudige aanpassing van de wisselkoers", aldus Strauss-Kahn.

China kondigde vorige week aan dat het de wisselkoers van de yuan tegenover de dollar zou versoepelen. Het Aziatische land staat onder steeds grotere druk van de VS om de yuan op te waarderen. Door de onderwaardering van de yuan kan China namelijk goedkoop exporteren.

"De herwaardering van de yuan is een stap in de goede richting, en wij blijven inspanningen daartoe doen, maar er zijn tal van andere onevenwichtigheden in de economische wereld die men niet zomaar corrigeert door een eenvoudige aanpassing van de wisselkoers", aldus Strauss-Kahn. China kondigde vorige week aan dat het de wisselkoers van de yuan tegenover de dollar zou versoepelen. Het Aziatische land staat onder steeds grotere druk van de VS om de yuan op te waarderen. Door de onderwaardering van de yuan kan China namelijk goedkoop exporteren.