Volgens Comeos is de stormloop later begonnen, "omdat veel mensen een vrije dag hebben en omdat het nog kerstvakantie is". Maandag neemt de drukte in de loop van de dag wel toe, luidt het bij Comeos. In veel steden blijven de winkels maandag langer open tot 20 of 22 uur. Nog volgens Comeos zijn het vooral de dikke jassen, wintertruien en warme laarzen die vlot over de toonbank gaan.

Zelfstandigenorganisatie NSZ berekende maandag dat de omzet van de modewinkels de eerste koopjesdag 1 procent lager ligt dan tijdens de eerste koopjesdag van 2010. Aangezien de eerste koopjesdag vorig jaar op een zaterdag viel - de winkeldag bij uitstek - is de tevredenheid toch groot.

Unizo
Hetzelfde geluid viel te horen bij werkgeversorganisatie Unizo, die de eerste koopjesdag maandagmiddag al een succes noemde. Uit een eerste rondvraag bleek dat de zelfstandige modewinkeliers maandag gemiddeld evenveel verkochten als tijdens de eerste koopjesdag van de vorige winter. Die gelijklopende omzet is een succes, omdat de koopjes vorig jaar op een zaterdag begonnen, luidt het bij Unizo. Luc Ardies, directeur van de Unizo-winkelraad, ziet in het succes van de eerste koopjesdag overigens het belang van de huidige soldenregelgeving en sperperiode. Dankzij die regelgeving kunnen consumenten in de voorafgaande sperperiode de normale prijzen vergelijken met de kortingen tijdens de koopjesperiode, verduidelijkt Ardies.

Volgens Comeos is de stormloop later begonnen, "omdat veel mensen een vrije dag hebben en omdat het nog kerstvakantie is". Maandag neemt de drukte in de loop van de dag wel toe, luidt het bij Comeos. In veel steden blijven de winkels maandag langer open tot 20 of 22 uur. Nog volgens Comeos zijn het vooral de dikke jassen, wintertruien en warme laarzen die vlot over de toonbank gaan. Zelfstandigenorganisatie NSZ berekende maandag dat de omzet van de modewinkels de eerste koopjesdag 1 procent lager ligt dan tijdens de eerste koopjesdag van 2010. Aangezien de eerste koopjesdag vorig jaar op een zaterdag viel - de winkeldag bij uitstek - is de tevredenheid toch groot. Unizo Hetzelfde geluid viel te horen bij werkgeversorganisatie Unizo, die de eerste koopjesdag maandagmiddag al een succes noemde. Uit een eerste rondvraag bleek dat de zelfstandige modewinkeliers maandag gemiddeld evenveel verkochten als tijdens de eerste koopjesdag van de vorige winter. Die gelijklopende omzet is een succes, omdat de koopjes vorig jaar op een zaterdag begonnen, luidt het bij Unizo. Luc Ardies, directeur van de Unizo-winkelraad, ziet in het succes van de eerste koopjesdag overigens het belang van de huidige soldenregelgeving en sperperiode. Dankzij die regelgeving kunnen consumenten in de voorafgaande sperperiode de normale prijzen vergelijken met de kortingen tijdens de koopjesperiode, verduidelijkt Ardies.