De Franse bank BNP Paribas, waarvan de Belgische staat de grootste aandeelhouder is, zag haar winst in het eerste kwartaal met 13 procent zakken, minder dan verwacht. Het nettoresultaat kwam uit op 1,85 miljard euro. Analisten van Bloomberg hadden gemiddeld een winst van 1,65 miljard euro verwacht.

Crisis

De winst lag lager door de slechte economische omstandigheden in Europa en de crisis op de financiële markten. Dit is vooral merkbaar in de tak zakenbankieren (CIB), waar de inkomsten bijna een kwart lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar. De retailtak (+0,5 pct) hield stand.

Belgische deposito's

Ook in België deed de retailactiviteit het goed. De deposito's bij BNP Paribas Fortis stegen in het tweede kwartaal met 2,3 pct en de kredieten namen met 4 pct toe. Het resultaat voor belastingen van de Belgische detailbank steeg met 35 procent tot 174 miljoen euro, vooral te danken aan kostenbesparingen. (Bloomberg)

De Franse bank BNP Paribas, waarvan de Belgische staat de grootste aandeelhouder is, zag haar winst in het eerste kwartaal met 13 procent zakken, minder dan verwacht. Het nettoresultaat kwam uit op 1,85 miljard euro. Analisten van Bloomberg hadden gemiddeld een winst van 1,65 miljard euro verwacht. Crisis De winst lag lager door de slechte economische omstandigheden in Europa en de crisis op de financiële markten. Dit is vooral merkbaar in de tak zakenbankieren (CIB), waar de inkomsten bijna een kwart lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar. De retailtak (+0,5 pct) hield stand. Belgische deposito's Ook in België deed de retailactiviteit het goed. De deposito's bij BNP Paribas Fortis stegen in het tweede kwartaal met 2,3 pct en de kredieten namen met 4 pct toe. Het resultaat voor belastingen van de Belgische detailbank steeg met 35 procent tot 174 miljoen euro, vooral te danken aan kostenbesparingen. (Bloomberg)