De Wereldbank verlaagt zijn groeiprognoses voor China en andere opkomende landen in Oost-Azië, verwijzend naar onder andere een tragere groei in China en een daling van de grondstoffenprijzen, hetgeen de export en investeringen treft.

De Wereldbank verwacht voor dit jaar in Oost-Azië een groei van 7,1 procent en voor volgend jaar van 7,2 procent. In april ging ze nog uit van respectievelijk 7,8 en 7,6. De Chinese economie zal volgens de Wereldbank dit jaar met 7,5 procent groeien. De eerdere prognose van 8,3 procent ' is niet langer realistisch', zo luidt het.

'Het opkomende Oost-Azië groeit aan een lager tempo omdat China verschuift van een exportgerichte economie naar een focus op binnenlandse vraag,' zegt de Wereldbank in zijn nieuwe East Asia Pacific Economic Update. 'Ook de groei in landen als Indonesië, Maleisië en Thailand verzwakt door een daling van de investeringen, lagere globale grondstoffenprijzen en een lager dan verwachte groei van de export.' (Reuters/KVDA)

De Wereldbank verlaagt zijn groeiprognoses voor China en andere opkomende landen in Oost-Azië, verwijzend naar onder andere een tragere groei in China en een daling van de grondstoffenprijzen, hetgeen de export en investeringen treft. De Wereldbank verwacht voor dit jaar in Oost-Azië een groei van 7,1 procent en voor volgend jaar van 7,2 procent. In april ging ze nog uit van respectievelijk 7,8 en 7,6. De Chinese economie zal volgens de Wereldbank dit jaar met 7,5 procent groeien. De eerdere prognose van 8,3 procent ' is niet langer realistisch', zo luidt het. 'Het opkomende Oost-Azië groeit aan een lager tempo omdat China verschuift van een exportgerichte economie naar een focus op binnenlandse vraag,' zegt de Wereldbank in zijn nieuwe East Asia Pacific Economic Update. 'Ook de groei in landen als Indonesië, Maleisië en Thailand verzwakt door een daling van de investeringen, lagere globale grondstoffenprijzen en een lager dan verwachte groei van de export.' (Reuters/KVDA)