Wat denken Warren Buffett en andere toplui van Wall Street nu eigenlijk van de Griekse kwestie?

Wat denken Warren Buffett en andere toplui van Wall Street nu eigenlijk van de Griekse kwestie?
© reuters

Warren Buffett (miljardair-investeerder) © reuters

"Als blijkt dat de Grieken de eurozone verlaten, kan dat een slechte zaak zijn voor de euro.... Als iedereen beseft dat de te volgen regels werkelijk iets betekenen en iedereen tot een overeenkomst over het fiscaal beleid wil komen, zou dat een goede zaak zijn."(interview met CNBC in april).

Larry Fink (CEO BlackRock) © reuters

"Een Grieks vertrek uit de euro is veel minder rampzalig dan toegevingen te doen die ook in andere landen kunnen worden geclaimd." (interview met Het Financieele Dagblad)

Jamie Dimon (topman JP Morgan Chase) © reuters

"We moeten voorbereid zijn op een mogelijke (gr)exit. ... Wij benadrukken dat we voortdurend stresstests uitvoeren met het oog op de eventuele gevolgen van een dergelijke gebeurtenis. ... Na de aanvankelijke onrust is het mogelijk dat een Griekse exit andere landen aanzet grotere inspanningen te leveren om structurele hervormingen door te voeren. (brief aan de aandeelhouders)

Axel Weber (voorzitter van de Zwitserse bank UBS) © EPA

"Ik kom net van een vergadering van het Internationaal Monetair Fonds. Daar heerst de consensus dat een Grieks faillissement beheersbaar zou blijven. (interview met Neue Zuercher Zeitung in april)

Stanley Druckenmiller (miljardair-investeerder) © reuters

"De banken zijn niet langer in het bezit van de Griekse schuld, want Draghi heeft QE (kwantitatieve versoepeling) tot zijn beschikking. Volgens mij is er geen kans op besmetting. Maar zelfs als die er is, zullen Draghi en de spelers op de markt dat merken, waardoor er uiteindelijk geen besmetting komt." (interview met Bloomberg TV in april)

Charles Munger (vice-voorzitter van Buffett's Berkshire Hathaway) © Getty images

"De euro had een nobel streven voor ogen en heeft veel goeds gedaan, maar de munt heeft ook voor spanningen gezorgd door landen toe te laten die er eigenlijk niet bijhoren. Je moet nu eenmaal geen partnership opstarten met je dronken en onbeholpen schoonbroer." (jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway in mei)